21 metų Omsko vandens susisiekimo instituto studentas ir populiarus vaizdo tinklaraštininkas gyvena už 2225 kilometrų į rytus nuo Maskvos. Vaikinas išgarsėjo neįprastu būdu paprašęs geresnio internetinio ryšio – tam jis įsilipo į apsnigtą beržą.

Jo prašymas praeitą savaitę platformoje „TikTok“ buvo peržiūrėtas 1,9 mln. kartų, sulaukė 56 tūkst. peržiūrų ir instagrame. Vaikinas kreipiasi į regiono gubernatorių Aleksandrą Burkovą ir skundžiasi, kad jo namų internetas per silpnas dalyvauti paskaitose nuotoliniu būdu, todėl jis priverstas ieškoti originalių sprendimų.

Kelių Rusijos regionų, įskaitant Maskvos, valdžia nusprendė pereiti prie nuotolinio švietimo ir taip stabdyti naujojo koronaviruso plitimą. Reguliariai internetu naudojasi per 80 proc. rusų, tačiau dalyje šalies teritorijų interneto ryšio vis dar nėra arba jis labai silpnas.

Omsko regiono švietimo ministerijos atstovai RBC dienraščio žurnalistams sakė A. Dudoladovui rengiantys individualų planą, kad jis galėtų studijuoti savo kaime. Pats jaunuolis tvirtina, kad jam tokia valdžios reakcija nepatinka, esą, jam buvo patarta pabandyti sugauti interneto ryšį prie greitkelio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)