Bet ar norėtumėte, kad koks nors akiniuotis, jums nė nežinant, nufotografuotų jus bare ar kokiame vakarėlyje, kurio vaizdais gal visai nenorite dalintis su plačiuoju pasauliu? O kino teatro savininkai turbūt irgi nepageidautų, kad sėdėdami kino salėje, transliuotumėte filmą dar dešimčiai savo draugų, likusių namuose.

Sietlo baro „5 Point Cafe“ savininkas dar kovo mėnesį uždraudė savo įstaigoje lankytojams naudotis „Google Glass“ akiniais – kurie, beje, plačiaiajai rinkai dar net nėra pasiekiami iki šiol. Baro savininkas savo sprendimą motyvuoja tuo, kad žmonės jo bare turės teisę į privatumą.

„Jūsų dėmesiui, „5 Points“ yra pirmoji Sietlo įstaiga, uždraudusi „Google Glass“ iš anksto. Mes rimtai“, – paskelbta baro „Facebook“ svetainėje.

Šį savaitgalį baras pasigyrė, kad jau yra ir pirmasis klientas, kuris su visais „Google Glass“ buvo išspirtas lauk.

Be abejo, tai – didžiąja dalimi baro savireklamos triukas, bet turintis visai realų pagrindą.

Teoriškai „Google Glass“ negalima bus nešioti niekur, kur ir taip draudžiama fotografuoti bei filmuoti – bankuose, lošimo namuose, oro uosto patikros zonose ir panašiai. Vakarų Virginijos valstijoje (JAV) net buvo bandoma uždrausti dėvėti išmaniuosius akinius vairuojant.

Taip pat draudimą savo teritorijoje naudoti išmaniuosius jau yra paskelbę ir striptizo klubas „Sapphite Gentlemen's Club“, „Vue“ ir „Regal Cinema“ kino tinklai.

Kol kas „Google Glass“ platinamas tik tarp programinės įrangos kūrėjų, o viešai įrenginiu bus pradėta prekiauti paskutinį šių metų ketvirtį. Išmanieji akiniai veiks su „Android“ operacine sistema ir kainuos 1500 JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)