Kaip rašoma nutarime, į teismo posėdį atvykęs pažeidėjas savo kaltę pripažino, dėl poelgio gailėjosi ir tvirtino nežinojęs, kad platindamas filmą laužo įstatymą.

„Tinklalapyje buvo įdėta versija, leidžianti parsisiųsti vieną kopiją, o šis vartotojas padarė taip, kad visi vartotojai galėtų labai greitai jomis keistis. Iškėlus bylą paaiškėjo, kad dėl jo kaltės buvo padaryta apie 40 tūkst. neteisėtų parsisiuntimų. Kalbėjome su filmo platintojais, jie svarsto galimybę teikti ieškinį dėl padarytos žalos“, – DELFI apie šį pažeidimą sakė V. Simanavičius.

Jo teigimu, tai yra, ko gero, pirmasis atvejis, kai teismas nubaudė nelegalią produkciją internete platinusį vartotoją ir šis sprendimas yra įsigaliojęs.

Nutarimas priimtas liepos 1 dieną, ją buvo galima skųsti per dešimt dienų, skundo teismas nesulaukė.

DELFI primena, kad praėjusią vasarą sugriežtus Administracinių teisės pažeidimų kodeksą, žmonės, atsisiuntę ar nekomerciniais tikslais parsisiuntę, viešai patalpinę ar pasidaliję su kitais nelegaliais įrašais, gali sulaukti 1000-2000 Lt baudos ir nelegalaus įrašo konfiskavimo.

Pakartotinai padarius tą patį prasižengimą, gresia 2000-3000 Lt bauda su kūrinio konfiskavimu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)