Šie vaizdai – ne iš šiuolaikinio meno muziejaus. Tai – naujausias kolektyvo „teamLab“ kūrinys. Į jį susibūrusių inžinierių, menininkų, architektų ir kitų sričių specialistų darbai Japonijoje sulaukia grandiozinio dėmesio. Tas pats įvyko ir šįkart: raudonais, žaliais ir geltonais tonais raibuliuojantis septynių saunų labirintas sukėlė sunkiai nusakomą įspūdį.

TAKASHI KUDO, „TEAMLAB“ KOMUNIKACIJOS DIREKTORIUS:

„Siekėme, kad lankytojai patirtų maksimalaus atsipalaidavimo, mėgavimosi akimirka būseną. Nutarėme pasinaudoti tuo, ką tenka patirti saunoje – karščiu, šaltu dušu, tuo, kas atpalaiduoja, tada vėl karščiu, vėl šalčiu, vėl kažkuo atsipalaiduojančiu ir t. t. Regint meno kūrinius arba pačiam tampant tų kūrinių dalimi, patiriami įspūdžiai sustiprėja, paveikia daug labiau negu įprastomis sąlygomis arba įprastai nusiteikus.“

Tokijuje įsikūrusi skaitmeninio meno kūrėjų grupė pasinaudojo prašmatniame Ropongi rajone esančiomis tuščiomis studijomis ir per metus įrengė jose kompleksą su saunomis ir trimis įspūdingomis meno instaliacijomis.

Projektas, pavadintas „TikTok teamLab Reconnect“, plačiajai publikai bus prieinamas nuo kovo 22 dienos iki rugpjūčio pabaigos. Už 44 dolerius (37 eurus) šiokiadieniais ir 53 (44) – savaitgaliais meno aistruoliai, sveikatingumo entuziastai ir šiaip stiprių potyrių mėgėjai galės pasikaitinti pirtyse, palysti po šaltu dušu ir pasigėrėti menu, vilkėdami tik maudymosi kostiumais.

TAKASHI KUDO, „TEAMLAB“ KOMUNIKACIJOS DIREKTORIUS:

„Į meno muziejų žmonės neina taip apsirengę, kadangi tarp meno ir pirties yra didžiulis skirtumas. Vis dėlto mes pamėginome sujungti šitas dvi sritis ir pasiūlyti visiškai kitokių meno keliamų įspūdžių. Siekėme sukurti šį tą unikalaus.“

Kadangi pandemija tebėra aktuali, didžiausiose komplekso saunose sėdimų vietų skaičių teko sumažinti nuo 24 iki 12. Reikėjo pakoreguoti ir vėdinimo sistemą, kad ji atitiktų šalies vyriausybės apibrėžtus standartus, susijusius su oro cirkuliacija.
„TeamLab“ kolektyvas viliasi, kad jų įrengtose erdvėse atgis visi lankytojų pojūčiai, įskaitant lytėjimą, klausą ir uoslę, todėl, pavyzdžiui, vienoje saunoje tvyro žaliosios arbatos, o kitoje – beržų aromatas.