Kaip paaiškina RRT, geolokaciniuose žemėlapiuose pavaizduoti skaičiavimai rodo tikėtinas spartas esant 10 proc. (mažai) ir 50 proc. (didelei) tinklo apkrovai įvairiose Lietuvos vietovėse. Šie įvertinimai atlikti visiems operatoriams taikant vienodą metodiką, kuri yra pagrįsta radijo bangų sklidimo modeliu ir RRT turima informacija apie operatorių teikiamas paslaugas.

Interneto sparta

„Esant mažai apkrovai, skirtumai tarp operatorių jau gana ryškūs, o tinklo apkrovai padidėjus, jie tampa visiškai akivaizdūs. Žinoma, visa tai tik teoriniai skaičiavimai, tinklai visoje Lietuvoje nebūna vienodai apkrauti. Mobilusis tinklas yra lyg gyvas organizmas, jo apkrovos nuolat keičiasi, o didžiausias iššūkis mums yra užtikrinti spartų ir kokybišką ryšį būtent piko metu“, – sako „Telia“ Technologijų vadovas Andrius Šemeškevičius.

Interaktyvius žemėlapius rasite RRT svetainėje. Juose melsva spalva žymi teritorijas, kuriose tikėtina interneto sparta siekia iki 30 Mb/s, geltona – nuo 30 iki 100 Mb/s, o raudona – didesnė nei 100 Mb/s. Pasirinkus „Telia“ operatorių, tiek esant mažai, tiek didelei tinklo apkrovai žemėlapiai išsiskiria geltonais ir raudonais plotais.

Kad „Telia“ mobilusis internetas Lietuvoje sparčiausias, patvirtina ir RRT atliekami kontroliniai matavimai, su kurių rezultatais galite susipažinti paspaudę čia. Naujausiais duomenimis, per pirmus penkis 2020 metų mėnesius atlikti matavimai rodo, kad „Telia“ tinkle vidutinė duomenų perdavimo sparta siekia 82,97 Mb/s. Artimiausią konkurentą operatorius lenkia maždaug 25 proc. (jo tinkle vidutinė sparta siekia 66,45 Mb/s), o trečioje vietoje esantis operatorius atsilieka 87 proc. (44,26 Mb/s).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)