Sumažėjus susidomėjimu „Huawei“ telefonais be „Google“ operacinės, atsiveria galimybės kitiems žaidėjams. Vienas iš tokių „Asus“ išmanieji, kurie tikrai turi potencialo, o „Asus Zenfone 7 Pro” buvo vienas mano praėjusių metų favoritų. Naudojausi juo kelis mėnesius ir drąsiai galiu pasakyti, kad tiems, kam svarbu nuotraukų kokybė daryta telefonu, tai šis modelis nenusileido brangesniems flagmanams, o dažnai net pranokdavo brangesnius konkurentus. Žaidimų mėgėjai be abejonės žino „Asus Rog Phone 5” seriją, kuris šiais metais komplektuojamas net su 18GB RAM darbinės bei 512GB vidinės atminties.

Asus Zenfone 8

Tačiau apie žaidimus telefone ir galingiausią kompanijos išmanųjį nekalbėsiu, o šį kartą plačiau apie „Asus Zenfone 8” bei „Asus Zenfone 8 Flip” kamerų galimybes. Žinoma, išmanieji nėra skirti vien fotografavimui ar filmavimui, tik aš savo apžvalgose dažniau akcentuoju būtent šią sritį. Todėl tiems, kam telefone kamera yra svarbu, čia detalesnis nuotraukų bei video įvertinimas. Noriu pabrėžti, kad video apžvalga filmuota tik šiais modeliais, kad jūs galėtumėte įvertinti tiek video, tiek nuotraukų kokybę darytą telefonais.

Asus Zenfone 8 Flip ir Asus Zenfone 8

Puiki nuotraukų kokybė

Manau daugeliui išmanusis telefonas pakeičia kompaktiškus fotoaparatus bei kelionėse ar kasdienybėje padeda išsaugoti akimirkas skaitmeniniu būdu. Abu modeliai, „Asus Zenfone 8” ir „Asus Zenfone 8 Flip“, nenuvils mėgstančius fotografuoti ar filmuoti. Gaila, tačiau „Zenfone 8” neturi teleobjektyvo kameros, o tik dvi kameras nugarėlėje – 64MP plataus kampo 26mm su F/1.8 diafragma bei 12MP itin plataus kampo 14mm ir F/2.2 diafragma. Šiuo modeliu teks tenkintis tik skaitmeniniu priartinimu iki 8 kartų. Priekinė kamera 12MP tik 28mm ir nėra jau tokia plati, bet filmuoti galima net 4K 30 kadrų per sekunde raiška, o tai gali ne visi brangesni flagmanai, tokie kaip „Xiaomi Mi 11” ar „Xiaomi Mi 11 Ultra”.

Asus Zenfone 8

Kiek didesnis „Flip“ modelis turi tris kameras nugarėlėje – pagrindinė 64MP plataus kampo, 12MP itin plataus kampo kaip ir mažesniame modelyje bei 8MP 80mm teleobjektyvo kamera su trigubu optiniu priartinimu ir F/2.4 diafragma. Geriausia tai, kad išliko atsiverčiančios kameros modulis, kuris suteikia šiam išmaniajam vienos geriausios priekinės kameros titulą, mano manymu. Gal kiek nuvilia, kad kameros parametrai liko tokie pat kaip ir „Asus Zenfone 7 Pro“ modelyje. Pagrindinis darbas tenka galingesniam procesoriui, kurio dėka nuotraukų apdorojimas kiek pagerėjo. Geriausia tai, kad priekinė kamera turi visus fotografavimo režimus kaip ir galinė, todėl šiam išmaniajam tai suteikia unikalumo.

Asus Zenfone 8 Flip
Daugiau dėmesio skyriau „Asus Zenfone 8” modeliui ir SIM kortelė dažniau buvo būtent šiame telefone. Neslėpsiu, teleobjektyvo kameros pasigedau, bet tikrai nevisiems ji aktuali, o pagrindiniai konkurentai su geromis teleobjektyvo kameromis „Samsung Galaxy S21 Ultra” ir „Xiaomi Mi 11 Ultra” yra gerokai brangesni. Skirtumas net daugiau nei 600 eurų. Tai gal geriau tie pinigai kišenėje, kuriuos galima skirti atostogoms, o dvigubas priartinimas fotografuojant su „Asus Zenfone 8” nėra jau toks blogas.
Abu modeliai fotografuoja panašiai, todėl jei galvojate apie pasirinkimą vieną iš dviejų, tai atsakymas labai aiškus. Jei jums reikia teleobjektyvo ir geros priekinės kameros, renkatės „Flip“ modelį. Jei ieškote mažo telefono su gera kamera ir nefotografuojate dažnai priartinus, tai „Zenfone 8” neblogas pasirinkimas. Tiesa, pastebėjau, kad fotografuojant portreto režimu veidai atrodo kiek švelnesni ir pagražinti. Gal kiek spalvos ryškesnės nei realiame gyvenime, bet čia jau skonio reikalas. Kai kuriems patinka natūralios spalvos, kitiems daugiau spalvų privalumas. Kai kuriems telefono naudotojams gal net labiau patiktų tokios nuotraukos, kurias mažiau redaguoti reikia.

Verta paminėti, kad portreto režimas leidžia keisti odos atspalvį, susiaurinti skruostus, pagražinti akis ar švelninti ar šviesinti odą dar prieš fotografuojant. Tiesa, jei fotosesija trunka kiek ilgiau būtent šiuo režimu, telefonas pradeda kiek kaisti, todėl reikia leisti kiek atvėsti telefonui. Gal su atnaujinimais šią problemą ištaisys, bet testavimo metu naujausias ir galingiausias procesorius abiejuose modeliuose buvo linkęs kiek užkaitinti telefono aparatus.

Asus Zenfone 8

Gerai ir tai, kad pasirinkus rankinius nustatymus, galima pasirinkti ir skirtingas kameras tiek filmuojant, tiek fotografuojant. Taip pat naktį darytos nuotraukos nebuvo dirbtinai užšviesintos ir kokybė pasirodė tikrai gera. Tiesa, abu telefonai gavo sistemos ir kameros pagerinimo atnaujinimus, po kurių jau išbandyti telefonų nespėjau, todėl tikėtina, kad nuotraukų kokybė bus dar geresnė.

Asus Zenfone 8 Flip

Filmavimas

Maksimali filmavimo raiška net 8K, bet aš vis dar manau, kad telefonui pilnai pakanka 4K. Itin didelės raiškos failai sunkiau pasileidžia kompiuteryje, o ir redaguoti juos sudėtingiau. „Android“ flagmanuose FullHD raiška manęs netenkina, todėl rekomenduočiau filmuoti 4K, jei norite kokybiško vaizdo. Vietos užima daugiau, tačiau abiejuose mano bandytuose „Asus“ modeliuose vidinė atmintis net 256GB, kurios tikrai pakaks kokybiškiems vaizdams.

Asus Zenfone 8 Flip

Patiko ir tai, kad abu modeliai vieni iš nedaugelių, kurie filmuoja 4K 120 kadrų per sekundę sulėtintai. Lyginant su praėjusių metų „Asus Zenfone 7 Pro”, kokybė ir stabilumas atrodo geriau naujuose modeliuose. Tiesa, tai galima daryti tik pagrindine kamera, bet vaizdas kaip telefonui atrodo gerai. Verta pastebėti, kad vėliau turėjau keblumų norint sumontuoti tokią filmuotą medžiagą. Kompiuteryje turima montavimo programa kažkodėl nesugebėjo priimti šių failų. Teko telefone naudoti „PowerDirector“ video redagavimo programėlę, kad perskaičiuočiau failus į man priimtiną formatą. Kompiuteryje taip pat galima bandyti konvertuoti failus į reikiamą formatą, bet jei mėgstate filmuoti telefonu, tai verta pagalvoti apie redagavimo programėlę telefone.

Asus Zenfone 8 Flip

Apskritai, video kokybė mano manymu labai gera. Spalvos gal kiek per ryškios, bet visumoje vaizdas atrodo puikiai ir lyginant su kitų gamintojų flagmanais mažai kuo skiriasi. Taip pat abu modeliai turi HDR filmavimo funkciją, tik ji įsijungia pakankamai keistai. Kai yra būtinybė šiai funkcijai, kamera pati pasiūlo įjungti arba išjungti HDR. Tik tuomet galima naudoti tik pagrindinę kamerą.

Parametrai nebūdingi mažam telefonui

Jei trumpai, tai „Asus Zenfone 8” – kompaktiškas, galingas, gera kamera bei vienas patraukliausių „Android“ flagmanų šiai dienai. Pasinaudojus „Samsung Galaxy S21 Ultra” labai keista buvo įsidėti SIM kortelę į „Zenfone 8”. Neįprastai mažas telefonas, tačiau su galingais parametrais nebūdingais tokiam mažam telefonui. Įdomiausia, kad mano bandytas modelis turi net 16GB darbinės atminties, kaip ir kompiuteris, kuriuo naudojuosi. „Asus“ buvo pirmieji, kurie telefone įdėjo 4GB RAM, o dabar telefonuose darbinė atmintis siekia net 18GB.

Asus Zenfone 8

Šis mažylis turi puikų ir ryškų 5.9 colių 120Hz AMOLED ekraną bei naujausią „Gorrila Glass Victus“ apsaugą, kuri atspariausia dūžiams. Visgi, įbrėžimams ši danga nėra jau tokia atspari ir kituose modeliuose, kuriais naudojausi ilgiau, įbrėžimų neišvengiau. „Asus Zenfone 8” naudojausi tik mėnesį ir ekraną pavyko išsaugoti nesubraižytą, deja kameros danga nugarėlėje neišvengė mažo įbrėžimo.

Asus Zenfone 8

Vasarą jau prasidėjo, todėl atostogaujant prie vandens telkinių galite būti ramesni, nes šis telefonas apsaugotas nuo dulkių ir vandens (IP68). Mėgstantiems klausytis muzikos telefonu „Asus“ grąžino tradicinį ausinių lizdą, o stereo garsiakalbiai vieni geriausių išmaniajame. Geriausia tai, kad kaina prasideda nuo 599 eurų su 8GB RAM bei 128GB vidine atmintimi.

Asus Zenfone 8

Apibendrinimas

Kiek mažiau dėmesio šį kartą skyriau „Asus Zenfone 8 Flip” modeliui. Taip jis geras, tačiau norėjosi ženklesnio atnaujinimo lyginant su „Asus Zenfone 7 Pro”. Dizainas išliko nepakitęs, dėklų trūkumas vis dar aktualus, baterijos tarnavimo laikas toks pat kaip „Zenfone 7 Pro”, ekrano atnaujinimo dažnis 90 Hz kai daugumo šių metų flagmanų 120 Hz ir nėra apsaugos nuo dulkių ir vandens.

Asus Zenfone 8 Flip

Nors „Asus Zenfone 8 Flip” kiek didokas, tačiau unikali atsiverčianti kamera suteikia šiam modeliui išskirtinumo. Mano manymu ji mažai kuo nusileidžia kitų gamintojų flagmanams. Taip pat gerai, kad galima naudotis dviem SIM kortelėmis ir micro SD kortele vienu metu. Pakuotėje vis dar yra pakrovėjas ir originalus dėklas.

Asus Zenfone 8 Flip

„Asus Zenfone 8” neabejotinai vienas mano favoritų šiai dienai. Pagrindiniai privalumai: kompaktiškas, galingas procesorius, apsauga nuo dulkių ir vandens, 120 Hz ekrano atnaujinimo dažnis, tradicinis ausinių lizdas, veikiantis 5G ryšis, geri stereo garsiakalbiai. Pagrindiniai minusai – nelabai patrauklus dizainas bei nėra teleobjektyvo kameros. Gal dar dėklą įsigyti nebus taip paprasta kaip kitų modelių, tačiau gerai tai, kad pakuotėje yra originalus šiam telefonui skirtas dėklas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)