Pasak "Tele2" Produktų skyriaus vadovo Mindaugo Kežionio, pirmosiomis balandžio dienomis naudojimasis mobiliuoju parašu pastebimai išaugo ir tikimasi, kad augs ir toliau. Vis dėlto klientai pagalbos dėl šios paslaugos daugiau kreiptis nepradėjo. Tai rodo, kad problemų nauja paslauga nesukėlė, pradėti naudotis ja - paprasta.

Mobilusis parašas leidžia saugiai ir patogiai naudotis įvairiomis elektroninėmis paslaugomis, kur reikia patvirtinti savo tapatybę. Tarp jų - elektroninė bankininkystė, elektroniniai valdžios vartai, Registrų centro, "Sodros" ir kitos elektroninės sistemos. Mobiliojo parašo naudotojai taip pat gali pasirašyti elektronines sutartis, pateikti deklaracijas Valstybinei mokesčių inspekcijai.

Jungtis prie elektroninių paslaugų mobilusis parašas leidžia be kodų kortelių ar generatorių - užtenka turėti mobilųjį telefoną ir įvesti mobiliojo parašo PIN kodą. Jį žino tik pats vartotojas.

Pametus telefoną užtenka blokuoti SIM kortelę. Taigi mobilusis parašas yra saugi alternatyva, užkertanti kelią įvairiems sukčiavimo būdams, kai išviliojami bankų kortelių duomenys.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)