„Galaxy“ planšetinių kompiuterių dizainas nepažeidžia „Apple“ registruoto dizaino, nusprendė dviejų didžiausių pasaulyje išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių gamintojų ginčą nagrinėjęs teisėjas Colinas Birssas. Pasak teisėjo, vartotojai tikriausiai nesumaišys šių dviejų firmų planšetinių kompiuterių.

Pasak teisėjo, „Galaxy“ planšetiniai kompiuteriai „nepasižymi tuo pačiu išskirtiniu paprastumu, kuriuo pasižymi „Apple“ dizainas. Jie tiesiog nėra tokie šaunūs“.

„Apple“ su konkurentais, kurių gaminiuose yra „Android“ operacinė sistema, grumiasi daugybės valstybių teismų salėse. Vieni iš šių konkurentų – stipriausi „Apple“ varžovai išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių rinkoje HTC bei „Samsung“. Įmonės tarpusavy svaidosi kaltinimais nukopijavus pačius įrenginius ar pasinaudojus kokia nors konkurento patentuota technologija. Kartu sudėjus „Samsung“ ir „Apple“ užima daugiau nei pusę pasaulinės išmaniųjų telefonų rinkos.

Tokiu teismo sprendimu patenkinti bendrovės „Samsung“ atstovai teigė, kad teisėjo nuomonė patvirtina P. Korėjos bendrovės požiūrį, kad „Galaxy“ nepažeidžia jokių „iPad“ dizaino teisių.

„Jeigu „Apple“ nesiliaus kitose valstybėse mus kaltinti pažeidus tokias bendrines dizaino teises, gali būti pakenkta inovacijoms šioje pramonėje, be to, iš vartotojų bus nepelnytai atimta teisė rinktis“, - savo pranešime rašė „Samsung“ atstovai.

Tuo tarpu „Apple“ atstovai siunta: „Tai, kad naujausi „Samsung“ produktai yra tokie panašūs į „iPad“ ir „iPhone“, nėra sutapimas. Toks begėdiškas kopijavimas yra neteisingas ir jau anksčiau ne kartą teigėme, kad privalome ginti „Apple“ intelektinę nuosavybę“, - sakė „Apple“ atstovas spaudai Alanas Hey'us.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)