Vilniaus apygardos teismas atmetė "Siemens" prašymą, Eltai pranešė teisme.

Konkursą, kurį įšaldyti siekė "Siemens", laimėjo ir maždaug 4 mln. litų pajamų per metus gali tikėtis nauja Lietuvos bendrovė "Mano numeris", pasiūliusi JAV įmonės "Telcordia Technologies" sprendimą. "Telcordia Technologies" užima 90 proc. JAV mobiliojo ryšio numerio perkėlimo rinkos.

"Mes manome, kad buvome neteisingai pašalinti iš konkurso. Mes turime ilgalaikę patirtį ir technologines galimybes", - anksčiau sakė "Siemens" generalinis direktorius Audris Barcevičius.

Konkurse, kurį skelbė RRT, į konkursinę eilę buvo įtrauktos keturios bendrovės - pirmoje vietoje "Mano numeris", antroje - Vilniaus įmonė "Dilidus", trečioje - ERP, ketvirtoje - Švedijos "Swedtel". Lietuvos "Siemens" į konkursinę eilę nebuvo įtraukta.

"Mes manome, kad procesas buvo skaidrus, teisėtas ir teisingai, ir tikimės, kad duomenų bazė bus sukurta ir pradės funkcionuoti laiku", - Eltai sakė RRT direktoriaus pavaduotojas Tomas Lamanauskas.

Jo teigimu, "Siemens" buvo išbraukta iš konkursinės eilės, nes reikalavo daugiau garantijų ir papildomų sąlygų. Todėl RRT nusprendė, kad eilėje likus ir "Siemens" būtų diskriminuojami kiti dalyviai, kurie atitiko konkurso sąlygas ir reikalavo ne daugiau, nei pagal jas galėtų.

RRT duomenimis, 2004 metų trečiojo ketvirčio pabaigoje Lietuvoje buvo 2,98 mln. mobiliojo ryšio vartotojų - 37,3 proc. daugiau nei metų pradžioje (2,17 mln.). Tačiau galimybe pakeisti operatorių išlaikant turėtą numerį kol kas pasinaudojo tik mažiau nei 1 proc. visų vartotojų.

Nors šiuo metu abonentai, keičiantys operatorių, taip pat gali neprarasti skambučių senuoju numeriu, šiuo numeriu SMS žinutes galima gauti tik iš to tinklo, kuriuo naudojiesi. Centrinės duomenų bazės sukūrimas ir įdiegimas turėtų išspręsti šią problemą.

Techninės duomenų bazės naudojimo sąlygos turi būti paskelbtos iki gegužės 1 dienos, jos testavimas pradėtas birželio 1 dieną. Duomenų bazė, išspręsianti šiuo metu egzistuojančias operatoriaus keitimo išlaikant numerį problemas, turi pradėti veikti 2005 metų liepos 1 dieną.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją