Draudimas atitinka šių metų sausį priimtą įstatymą, juo siekiama „užtikrinti, kad šio dažnio radijo ryšio įrangos naudojimas nepakenktų Švedijos saugumui“, teigia Švedijos pašto ir telekomunikacijų tarnyba (PTS).

„Huawei“ – antras didžiausias mobiliųjų telefonų gamintojas pasaulyje ir 5G ryšio įrangos rinkos lyderis – bei ZTE taip pat turės pašalinti dabartinę ryšio infrastruktūrą iki 2025-ųjų sausio 1 d.

Jungtinės Valstijos kaltina Kinijos bendroves padedant Pekinui šnipinėti ir spaudžia sąjungininkes atsisakyti „Huawei“ paslaugų. Kinija šiuos kaltinimus neigia.

Jungtinė Karalystė liepą uždraudė mobiliojo ryšio tiekėjams naudoti „Huawei“ įrangą 5G tinkluose ir davė šalies bendrovėms laiko iki 2027 m. pašalinti jau įdiegtą „Huawei“ įrangą.

Prancūzija taip pat smarkiai apribojo „Huawei“ įrangos naudojimą šalyje.

PTS taip pat paskelbė patvirtinusi keturių Švedijos 5G ryšio operatorių paraiškas dėl dalyvavimo aukcionuose, kuriuos planuojama pradėti lapkričio 10 d.

Šios keturios bendrovės yra „Hi3G Access“, „Net4Mobility“, „Telia“ ir „Teracom“.

„Huawei“ apie Švedijos 5G ryšio aukcioną: esame nustebę ir nusivylę

Savo pozicija įmonė atsiuntė pranešime spaudai. Komentuoja Ricky Chen, „Huawei“ vadovas Baltijos šalyse:

Esame nustebę ir nusivylę dėl šiandien paskelbtų Švedijos pašto ir telekomunikacijos tarybos licencijos sąlygų operatorių dalyvavimui 3,5 GHz ir 2,3 GHz ryšio juostų aukcionuose.

„Huawei“ yra privati tarptautinė bendrovė, o jos akcijos priklauso jos darbuotojams. Įtarimai, kad „Huawei“ kelia grėsmę saugumui nėra paremti jokiais faktais, todėl sprendimas neleisti bendrovei dalyvauti 5G ryšio diegime yra nepagrįstas, nesąžiningas ir nepriimtinas.

Per dvidešimt savo veiklos Švedijoje metų, o taip pat ir tris dešimtmečius daugiau nei 170 pasaulio šalių ir regionų, nefiksavome nei vieno saugumo incidento. Informacinių technologijų ir ryšių srityje esame svarbūs švedų partneriai, o ne grėsmė – niekada nekėlėme nė menkiausio pavojaus Švedijos kibernetiniam saugumui. Pašalinus „Huawei“ iš ryšio infrastruktūros 5G tinklai netaps saugesniais – veikiau bus trukdoma konkurencingai verslo aplinkai ir naujovėms.

Artimiausiu metu planuojame atidžiai išnagrinėti Švedijos pašto ir telekomunikacijos tarybos sprendimo poveikį mūsų verslui. Tuo pačiu tikimės, kad Švedijos vyriausybė dar kartą peržiūrės šį sprendimą, remdamiesi sąžiningos ir atviros rinkos dvasia, kurią visada ir palaikė. Esame pasirengę ir toliau ieškoti galimybių bendradarbiauti su atsakingomis institucijomis, teikti paslaugas savo klientams Švedijoje, bei prisidėti prie vietos bendruomenės gerovės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)