CERT-LT duomenimis 2014 m. spalio 10 dienai Lietuvoje fiksuojama daugiau 25 000 įrenginių, kurie gali būti naudojami kenkėjiškai veiklai, rašoma RRT pranešime spaudai.

Siekiant užtikrinti saugumą elektroninėje erdvėje, reikia kad ir patys kompiuterių naudotojai imtųsi atitinkamų priemonių. CERT-LT svetainėje vartotojai patys gali pasitikrinti, ar jų kompiuteris saugus. Spustelėjus nuorodą https://www.cert.lt/irankiai galima pasitikrinti, ar kompiuteris neužfiksuotas kaip dalyvaujantis botneto veikloje, ar neturi saugumo spragų, pasitikrinti įtartinas bylas, sužinoti savo kompiuterio IP adresą.

Jei vartotojas, patikrinęs savo kompiuterį, gauna įspėjimą apie tai, kad jo įrenginys nėra saugus, CERT-LT suteikia rekomendacijas, kaip elgtis toliau. 80 proc. kompiuterių naudotojų, apsilankiusių www.cert.lt tinklalapyje pavyksta pašalinti įrenginių saugumo spragas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)