Bendrovė „Soundhawk“, kurią įkūrė keli buvę „Amazon“, „Apple“ ir „Palm“ inžinieriai, pristatė išmanųjį klausos aparatą „Scoop“, kuris pravers net ir žmonėms, nesiskundžiantiems klausos sutrikimais. Juolab, kad dauguma žmonių, turinčių normalią klausą, peržengę 40 metų ribą, praranda gebėjimą aiškiai girdėti visus žmogaus ausiai girdimus garsus. „Scoop“ primena įprastą „Bluetooth“ ausinę, naudojamą kaip laisvų rankų įranga. Šis nedidelis prietaisas jungiasi su išmaniuoju telefonu, kuriame įdiegta programėlė leidžia pasirinkti, kokius garsus sustiprinti – tokiu būdu vartotojas gali išryškinti savo pašnekovų balsus triukšmingoje aplinkoje ir taip lengviau susikalbėti, rašo „Wired“.

Pagrindinis „Soundhawk Scoop“ kūrėjas yra Stenfordo universiteto otologas (ausų gydytojas) daktaras Rodney'is Perkinsas, prieš kelis metus įkūręs kitą bendrovę, užsiimančią medicininių klausos aparatų kūrimu „ReSound“. „Scoop“ programėlėje yra keturi populiariausi veikimo scenarijai garsų sustiprinimui, kurie pravers viduje, lauke, vairuojant ir pietaujant.

Kiekvienas jų naudoja skirtingą algoritmą, numatantį, kuriuos du prietaiso mikrofonus pasiekiančius garsus reikia sustiprinti, o kuriuos nuslopinti. Pavyzdžiui, pasirinkus pietavimo režimą, „Scoop“ susiaurina jį pasiekiančių garsų lauką, kad išryškėtų tik prie to paties staliuko sėdinčių žmonių balsai.

Visgi svarbiausia „Soundhawk“ sukurto įrenginio savybė – galimybė pačiam vartotojui pasirinkti individualią klausą atitinkančius nustatymus. Išmaniajame telefone specialiu slankikliu galima nurodyti, kiek pastiprinti skirtingų dažnių garsus – tad kiekvienai situacijai galima pasirinkti tinkamiausią režimą.

Jei vis dėlto aplinka labai triukšminga ir pašnekovo balso aiškumo trūksta, „Scoop“ turi papildomą mikrofoną, veikiantį dešimties metrų atstumu, kurį galima prisegti prie kalbančiojo švarko ar marškinių atlapo. Prietaiso baterija leidžia jį naudoti be pertraukos aštuonias valandas, be to, jo dėkle taip pat yra papildoma baterija, įkraunanti „Scoop“ bei prailginanti jo veikimo laiką dvigubai.

Didžiausi įrenginio minusai yra jo kaina, siekianti įprasto išmaniojo telefono kainą (apie 1200 litų) bei faktas, kad „Scoop“, nors ir miniatiūrinis, vis tik primena laisvų rankų įrangos ausines, kurios aplinkiniams sukelia neigiamą reakciją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)