Indijos mobiliųjų telefonų gamintojos „Ringing Bells“ išmanusis telefonas „Freedom 251“ kainuos mažiau kaip 500 rupijų (7,3 JAV dolerio), o tai sudaro maždaug 1 proc. naujausio „Apple“ „iPhone“ modelio kainos.

Oficialioje svetainėje skelbiama, kad jis kainuos 251 rupiją. Tai yra beveik 4 doleriai.

„Ringing Bells“ įkurta 2015 metų rugsėjo mėnesį. Pasak įmonės atstovės spaudai, prieš kelias savaites įmonė savo svetainėje pradėjo prekiauti mobiliaisiais telefonais su savo ženklu „Bell“.

„Tai mūsų pagrindinis modelis ir mes manome, kad jis šioje pramonėje sukels revoliuciją“, - pareiškė ji.

„Ringing Bells“ šiuo metu importuoja dalis iš užsienio ir renka telefonus Indijoje. Tačiau įmonė planuoja per metus pradėti Indijoje ir telefonų gamybą, ne tik surinkimą, pareiškė atstovė.

Indijos rinkoje jau siūloma įvairių pigių išmaniųjų telefonų, kurių daugelis gaminama Kinijoje. Tačiau į šį segmentą vis aktyviau skverbiasi vietos gamintojai, o kai kurie modeliai kainuoja mažiau nei 20 JAV dolerių.

Indija yra antra pagal dydį pasaulyje mobiliojo ryšio rinka. Šalies telekomunikacijų reguliavimo institucijos duomenimis, spalio mėnesį mobiliojo ryšio abonentų skaičius šalyje pasiekė 1 mlrd. kartelę.