Akustiniai ginklai nėra naujiena. Juos naudoja daugybė šalių. Įprastai šie ginklai naudojami tramdant riaušes, ginant laivus nuo piratų ar bandant sutramdyti kokio nors objekto užpuolikus. Monotoniškas, kryptingas žemo dažnio garsas žmonėms kelia šleikštulį ir svaigina, tačiau nepalieka ilgalaikių traumų.

Naujasis kinų išradimas yra įdomus tuo, kad neturi jokių judančių dalių, o skleidžia infragarsą –triukšmą, kurio dažnis nesiekia nei 20 Hz. Žmogus šio garso negirdi, tačiau jis suvirpina vidinę ausį ir sukelia didžiulį diskomfortą – kad ir kiek pasiryžimo turėtų užpuolikai ar riaušininkai, tai pajutę jie visada suka atgal.

Sukurti tokio žemo dažnio garsą nėra lengva. Kinai tam panaudojo inertines dujas. Jos yra įkaitinamos – tai priverčia molekules vibruoti. Gerai apgalvota kūgio forma šią vibraciją paverčia žmogaus ausimi negirdimu garsu. Priešingai nei daugelis akustinių ginklų, kinų išradimas net primena šautuvą – jis turi nuleistuką, vamzdį ir buožę.

Xie Xiujuanas, vienas iš naujojo ginklo kūrėjų, teigia, kad infragarsas suvirpina ne tik vidinę ausį, bet ir akių obuolius, skrandį, kepenis ir smegenis. Taip žmogus yra dezorientuojamas, jį pradeda pykinti, svaigsta galva, kyla šleikštulys. Tai patyręs žmogus būtinai trauksis nuo negirdimo garso šaltinio.

Šis ginklas bus skirtas riaušių ir masinių protestų malšinimui. Mokslo ir technologijų ministerija apžiūrėjo ginklą ir rekomendavo kuo greičiau pradėti jo gamybą. Pirmiausia jį gaus policijos pajėgos, o vėliau ir kariai.