Prekybos tinklas „Batų kalnas“ skelbia, kad tokios kampanijos nevykdo, įrašas yra apgaulė ir jau ėmėsi teisinių priemonių, kad melagingas profilis būtų panaikintas, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Mūsų prekės ženklas tapo sukčių taikiniu. Socialiniame tinkle „Instagram“ sukūrę profilį, jie neteisėtai naudojasi mūsų prekės ženklu skelbdami apgaulingą informaciją, – teigia Lina Lukauskaitė, avalynės prekybos tinklą „Batų kalnas“, valdančios įmonės vadovė. – Patvirtiname, kad profilis Batukalnas.influencer nėra niekaip susijęs su mūsų įmone, taip pat šiuo metu nevykdome jokios viešos kampanijos „Instagram“ tinkle prekės ženklo ambasadorių paieškai. Raginame žmones būti atsargius ir ėmėmės visų reikiamų priemonių, kad profilis būtų panaikintas“.

L. Lukauskaitės teigimu, įmonė sieks, kad tokią veiklą vykdę asmenys būtų patraukti teisinėn atsakomybėn, taip pat įvertins žalą dėl nelegalaus prekės ženklo panaudojimo.

Socialiniame tinkle „Instagram“ sukurtas profilis Batukalnas.influencer, kuriame paskelbta žinutė, kad „Batų kalnas“ ieško 50 batus mėgstančių žmonių reklamuoti įvairius prekės ženklus, per keletą dienų sulaukė per 6000 sekėjų. Žadama, kad kiekvieną mėnesį prekės ženklo ambasadoriai gaus po naujų batų porą, kuriuos turės reklamuoti.
Batu kalno netikra Instagram paskyra

Advokatų kontoros „Sorainen“ advokatas Stasys Drazdauskas teigia, kad jau išsiųsti dokumentai socialiniam tinklui „Instagram“ su prašymu panaikinti minėtą profilį. Taip pat artimiausiu metu bus pradėta procedūra siekiant išsiaiškinti, kas vykdė tokią nelegalią veiklą. Advokatas sako, kad, nustačius neteisėtą veiklą vykdžiusius asmenis, jiems gali tekti mokėti baudą, kuri siektų iki 800 eurų, o nustačius padarytą didelę žalą – iki 19 000 EUR.

„Sukčių veikla socialiniuose tinkluose pasinaudojant įmonių prekių ženklais plinta žaibiškai. Neteisėtai vykdomos kampanijos klaidina vartotojus, todėl ji neabejotinai daro žalos įmonės reputacijai ir įvaizdžiui, taip pat kelia grėsmę vartotojams“, – teigia „Sorainen“ advokatas.

Pasirodžius melagingam įrašui įmonė per dieną sulaukia kelių dešimčių užklausų dėl galimybės tapti prekės ženklo ambasadoriais. Žmonės kreipiasi norėdami įsitikinti, ar informacija profilio įraše, kuriame naudojamas „Batų kalno“ logotipas yra tikra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)