„Šiemet, jau aštuntą kartą Informacinės visuomenės plėtros komiteto prie Susisiekimo ministerijos (IVPK) organizuojamame konkurse „Naujasis knygnešys 2013“, tikimės sulaukti didelio elektroninio turinio sprendimų kūrėjų aktyvumo. Darbų, kuriais lietuvių kūrėjai gali pasigirti, netrūksta. Todėl viliamės, kad šio konkurso laimėtojų pasirodymas bus sėkmingas ir pasauliniame konkurse „World Summit Award 2013“, kuriame kasmet varžosi 168 pasaulio šalys“, – sako pasaulinio konkurso „World Summit Award“ nacionalinė ekspertė ir pasaulinės žiuri narė, IVPK direktoriaus pavaduotoja Ieva Žilionienė.

Geriausių e. sprendimų kūrėjai varžysis ir bus apdovanoti aštuoniose konkurso kategorijose: E. valdžia ir institucijos, E. sveikata ir aplinka, E. mokymasis ir švietimas, E. pramogos ir gyvenimo būdas, E. kultūra ir paveldas, E. mokslas ir technologijos, E. verslas ir komercija ir E. įtraukimas ir įgalinimas, rašoma pranešime spaudai.

Konkurse gali dalyvauti tiek įmonės, tiek individualūs elektroninio turinio sprendimų kūrėjai. E. sprendimai turi būti inovatyvūs, įdomūs ir patrauklūs ne tik Lietuvos, bet ir pasauliniu mastu bei sukurti 2011–2013 m. laikotarpiu. Konkurso dalyvių darbai turi būti užbaigti ir rinkai paruošti produktai. Dalyviai paraiškas dalyvauti konkurse gali teikti konkurso interneto svetainėje iki balandžio 25 d.

„Naujojo knygnešio 2013“ laimėtojai bus apdovanoti IVPK ir konkurso rėmėjų „Teo“ ir „MokiPay“ įsteigtais prizais ir įgys teisę dalyvauti „World Summit Award 2013“ konkurse.

Pasauliniame WSA konkurse vienais metais renkami geriausi mobiliojo turinio sprendimai, kitais metais –elektroninio turinio sprendimai. „Naujojo knygnešio 2012“ laimėtoja – planšetiniams kompiuteriams skirta lietuvių sukurta e. knyga „OzBook“ – šiame pasauliniame konkurse buvo pripažinta viena iš grupės „Mobiliosios pramogos ir gyvenimo būdas“ nugalėtojų ir pateko tarp 40-ies geriausių pasaulio programėlių (ang. apps) sąrašą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)