Tinklaraščiuose teigiama, kad „Microsoft“ neatsisako gaminti išmaniųjų telefonų. Manoma, kad įmonė nebeturės pilnos išmaniųjų linijos ir apsiriboja keliais modeliais per metus.

Kompanijos atstovai Lietuvoje paneigė gandus, kad nebus kuriama „Windows 10“ versija, skirta mobiliesiems įrenginiams, kuri yra viena iš pagrindinių dedamųjų strategijoje, pristatant „Windows 10“ kuo didesniam vartotojų ratui. Šiuo metu „Microsoft“ grynina mobiliųjų įrenginių strategiją – stebi rinkas, kuriose galime išsiskirti ir pasiūlyti papildomos vertės.

Šiuo metu „Windows 10“ veikia daugiau nei 200 mln. įrenginių ir jų savininkai gali itin lengvai pereiti nuo vieno įrenginio prie kito. „Windows 10“ vartotojai, galvojantys apie naujo išmaniojo telefono pirkimą, itin vertina vientisą ekosistemą ir galimybę turėti tą pačią patirtį kompiuteriuose, telefonuose ar kituose įrenginiuose, kuriuose veikia „Windows 10“.

Praėjusį metų rudenį, kartu su naujaisiais „Lumia 950“ ir „Lumia 950XL“, „Microsoft“ pristatė ir „Windows 10“ versiją, skirtą išmaniesiems telefonams. Šiais metais „Windows 10“ pasieks ir didžiąją dalį kitų telefonų modelių, kuriuose veikia „Windows Phone 8“ ir „Windows Phone 8.1“.