Tai, kad artėja paskutinės plazminių televizorių dienos, pranašavo praeitais metais paskelbtas „Panasonic“ sprendimas nutraukti jų gamybą. O juk būtent ši japonų kompanija buvo žinoma, kaip gaminanti vienus geriausių plazminius televizorius. Visgi iki šiol tokio tipo ekranus gamino „Samsung“ – F8500 serijos įrenginiai kokybiško vaizdo mėgėjų buvo laikomi vienais kokybiškiausių. Deja, gerų atsiliepimų nepakako, kad net ir tokia milžinė, kaip „Samsung“ tęstų šių televizorių gamybą – bendrovė oficialiai pranešė, kad nustos juos gaminti lapkričio pabaigoje.

Šio sprendimo priežastis – kintanti paklausa ir „Samsung“ nuo šiol sutelks dėmesį į ypač didelės raiškos (UHD arba 4K) bei išlenktų ekranų televizorių gamybą. O ypač raiškių plazminių televizorių gamybos kaštai stipriai viršija šviesos diodais pašviečiamų skystųjų kristalų ekranų, populiariai žinomų, kaip LED LCD, kainas. Nepaisant to, kad plazminių televizorių rodomas vaizdas yra daug kokybiškesnis ir kontrastingesnis, dauguma pirkėjų savo piniginėmis balsavo už pigesnius skystųjų kristalų technologijos ekranus. Laimei, pastarieji su kiekvienais metais tobulėja, tad plazminių televizorių eros pabaiga šiandien jau neatrodo tokia nepakeliama.

„Samsung“ paskelbus apie savo sprendimą, vienintele plazminių televizorių gamintoja išlieka kita P.Korėjos gamintoja – LG. Visgi rinkos analitikai spėja, kad ir ši bendrovė jau šiais metais turėtų paskelbti apie plazminių ekranų gamybos pabaigą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)