Remiantis šių metų antrojo ketvirčio duomenimis, „AnTuTu“ skelbia populiariausių išmaniųjų telefonų statistiką. Svarbu atkreipti dėmesį, kad statistika apima tik „Android“ išmaniųjų telefonų savininkų, besinaudojančių „AnTuTu“ programėle, duomenis. Todėl statistikoje neatsispindi visa „Android“ mobiliųjų telefonų rinka.

Ekrano dydis: vis didesnis ir didesnis

Mažėjant telefono rėmeliams, didėja ekrano plotas. Šiandien vis daugiau galime pastebėti išmaniųjų telefonų, kurių ekrano įstrižainė 6 colių ir didesnė.

Žemiau esančiame grafike matyti, kad populiariausi trijų dydžių ekranai yra 6,4, 6,3 ir 6,5 colio, jie iš viso sudaro 45,7 proc. Galima pastebėti, kad 5,5 ir 5,8 ekranai iš viso sudaro tik 7,9 proc. Taigi, mažų ekranų išmanieji nebe tokie populiarūs.

Ekrano raiška: 1080P dominavimas

Iš grafike pateiktų duomenų matyti, kad 1080P ekrano raiška yra dažniausias pasirinkimas. Mažesnės raiškos ekranai dažniau montuojami į pigesnius telefonų modelius, o dabartinės technologijos, tokios kaip didelis ekrano atsinaujinimo dažnis ar 5G, sunaudoja daug išmaniojo telefono resursų, tad 1080P ekrano raiška yra optimalus pasirinkimas, norint neapkrauti telefono baterijos dar labiau.

Procesoriai: „Qualcomm“ vis dar dominuoja

Tarp visų „AnTuTu“ programėlės vartotojų net 57,5 proc. jų mobiliųjų telefonų yra įrengti „Qualcomm“ procesoriai, 14,8 proc. – „Samsung“, 14,6 proc. – „Huawei HiSilicon Kirin“ ir 11,9 proc. – „MediaTek“ procesoriai.

Atėjo 5G era ir procesorių gamintojai patiria didelį spaudimą. Tačiau iššūkiai visada kyla kartu su galimybėmis. Ar lėtai augti, ar sparčiai plėstis, priklauso nuo to, kaip įmonė prognozuoja 5G rinką. Visiškai naujoje starto linijoje kiekvienas turi galimybę įsivertinti save ir išsiskirti.

CPU branduolių skaičius: aštuoni ir tik aštuoni

Iš visų „AnTuTu“ programėlės vartotojų net 94,8 proc. naudoja telefonus su 8 branduolių procesoriumi. Matant tokius skaičius, galima daryti prielaidą, kad 8 branduolių procesoriai populiariausi ne tik tarp „AnTuTu“ programėlės vartotojų.

Dabartinėje mobiliųjų telefonų rinkoje apie tai nėra reikalo net diskutuoti. Nesvarbu, kiek kainuoja mobilusis telefonas, 8 branduolių procesorius yra būtinas. Kitu atveju teks rausti iš gėdos tai minint spaudos konferencijos skaidrėse.

Operatyvioji atmintis (RAM): vis dar 6 GB

6 GB operatyvioji atmintis yra dažniausias vartotojų pasirinkimas. Tokių išmaniųjų telefonų net 33,9 proc. Galima daryti išvadą, kad mobiliesiems telefonams su vis stipresne konfigūracija pakanka 6 GB.

Visgi 6GB RAM yra minimali riba dabartiniems telefonams. Daug kas renkasi 8GB ar net 12GB operatyviosios atminties turinčius įrenginius, kurie iš viso sudaro 23,9 proc., o diegiant 5G technologją, šie skaičiai tik dar labiau didės.

Įdomu tai, kad 4G RAM užima antrą vietą ir sudaro 28,2 proc. Šiais metais išleistų mobiliųjų telefonų modelių, turinčių 4GB RAM, yra nedaug. Taigi galima daryti išvadą, kad kai kurie vartotojai vis dar naudojasi senesniais telefonų modeliais.

Vidinė atmintis (ROM): dominuoja 128 GB

Iš grafike pateiktų duomenų matyti, kad 128 GB ROM vis dar užima pirmąją vietą ir sudaro 41,1 proc. O tai nenuostabu, žinant, kad telefonų kamerų specifikacijos vis gerėja, tad logiška, kad nuotraukų daroma vis daugiau, kurioms reikia nemažai vietos telefone.

„Android“ versija: „Android 10“ sparčiai populiarėja

„Android 10“ sudaro didesnę dalį ir antrąjį šių metų ketvirtį tarp „AnTuTu“ programėlės vartotojų siekia 60,3 proc. Tuo tarpu „Android 9“, palyginti su praeitu ketvirčiu, smarkiai sumažėjo ir sudarė tik 30,5 proc.

Iš šios ataskaitos matome, kad vis dar aktualu rinktis stipresnę techninę įrangą, didesnį ekraną ir didesnę vidinę talpyklą. Didelis ekrano atsinaujinimo dažnis taip pat bus būtinas veiksnys.

Šie metai yra nepaprastai svarbūs ne tik vystant 5G technologijas, bet ir tobulinant kameras. Be to, telefonų dizainas taip pat labai svarbus renkantis išmanųjį telefoną. Tačiau gamintojai nestovi vietoje – laikas parodys, ką jie mums dar pasiūlys.