„Nuo kelis eurus kainuojančios klaviatūros apsaugos iki įmantrių kaukių ir dezinfekavimo įrenginių – „koronaviruso vaisių“ derlius išties gausus. Tiesa, anaiptol ne visos idėjos yra naujos, visgi dėl susiklosčiusių aplinkybių būtent šiais metais jos geriausiai pasiteisino, o kai kuriais atvejais – sulaukė gerokai aršesnės konkurencijos“, – pranešime spaudai sako „Telia“ Įrangos vadovas Aurelijus Vaičiulionis.

Jis išrinko penketuką įdomiausių ir netikėčiausių, su COVID-19 susijusių naujovių – kviečiame susipažinti!

1. „Civility“ veido kaukė.

Veido kaukės pirmojo karantino metu buvo tikras deficitas. Ir nors dabar įsigyti tiek vienkartinių, tiek medžiaginių kaukių didesnių problemų nekyla, jų dėvėjimas vargina: ausys lėpsta, kaupiasi drėgmė, o ir slėpti šypseną pabodo. Šiuos trūkumus išspręsti pasišovusių startuolių atsirado ne vienas – gerai paieškoję rastumėte net „antivirusinių šalmų“.

Visgi bene patraukliausiai atrodo prancūzų kaukė „Civility“. Permatomas, lengvas, prie dėvėtojo galvos prisitaikantis įrenginys siūlomas dviejų dydžių, suaugusiajam ir vaikui. Kaukę su 60 filtrų, kurių užteks visam mėnesiui, galima iš anksto užsisakyti už 35 dolerius, o prabangesnė „Civility Air“ versija (150 Eur) turi dar ir ventiliatorius, kurie palengvina kvėpavimą. Tiesa, kaukių gamyba ir pristatymas pirmiems pirkėjams kiek vėluoja.

2. „Luma“ UVC dezinfekcinė krosnelė.

Ultravioletiniai C (UVC) spinduliai, kurių bangų ilgis yra 200–290 nm, puikiai žudo virusus – tai žinoma jau seniai. Tad ir įvairiausios lempos bei dėžutės, kuriose galima dezinfekuoti smulkius daiktus, gaminamos ne vienerius metus.

Bet kam apsiriboti dėžute, į kurią geriausiu atveju telpa telefonas, jei namuose galima turėti visą UVC krosnelę? Tokią idėją užsimojo įgyvendinti JAV startuolis „Violux“, sukūręs mikrobangų krosnelės dydžio įrenginį, kuris UVC bangomis gali dezinfekuoti pačius įvairiausius daiktus – nuo raktų, piniginės ir akinių, iki daugkartinio butelio ar net planšetės. „Indiegogo“ sutelktinio finansavimo platformoje siūlomi dviejų rūšių įrenginiai, „Luma“ ir „Luma Pro“, kuriuos pirmieji rėmėjai galėjo užsisakyti už atitinkamai 249 ir 399 dolerius. Pirkėjus jie turėtų pasiekti dar gruodį.

Beje, jei svarstote įsigyti UVC lempą, dėžutę ar kitą įrenginį, turėtumėte žinoti, kad jie tinka tik daiktams ir kietiems paviršiams dezinfekuoti ir jų jokiu būdu negalima naudoti rankų dezinfekavimui, taip pat į šias lempas itin pavojinga žiūrėti plika akimi.

3. Mini dezinfekavimo stotelė „Dropi“.

Ką jau ką, o dažnai plauti ir dezinfekuoti rankas šįmet išmokome visi. Tačiau pasitaiko situacijų, kad būtent ten ir tada, kai rankas dezinfekuoti norėtume, priemonių tam neturime. Juk nesinešiosi su savimi litro dezinfekcinio skysčio.

Šią problemą išsprendžia „Dropi“ – nedideli, automobilinį oro gaiviklį primenantys įrenginiai, kuriuos galima pritvirtinti kone bet kur: ant kambario sienos, automobilio lango, autobuso sėdynės atlošo, prekybos centro vežimėlio, restorano stalo ir taip toliau. Į „Dropi“ galima pilti bet kokį dezinfekcinį skystį ar gelį, kurio reikiamą dozę jis išspaudžia automatiškai, pakišus ranką. Tame pačiame „Indiegogo“ finansavimą užsitikrinusius „Dropi“ įrenginius galima užsisakyti po 25 dolerius.

4. „Zoom for home“ vaizdo konferencijų sprendimas.

Virtualių skambučių ir susitikimų platforma „Zoom“ koronaviruso metais augo lyg ant mielių. Proga suskubo pasinaudoti ir jų partneriai: vaizdo konferencijų sprendimų kompanija „Dten“ pristatė asmeniniam naudojimui skirtą įrenginį „Zoom for home“. Iš esmės tai didžiulis planšetinis kompiuteris su 27 colių (69 cm) įstrižainės lietimui jautriu ekranu, integruotomis trimis kameromis, 8 mikrofonais ir garsiakalbiais, kurio vienintelė paskirtis – „Zoom“ skambučiai ir vaizdo konferencijos. Gamintojas teigia, kad visa tai užtikrina aukščiausios klasės „Zoom“ pokalbius.

Įrenginio kaina – 599 doleriai. Tiesa, šiuo metu juo prekiaujama tik JAV.

5. „Flare calmer“ ausų kištukai.

Ne visi namuose gali susikurti idealias sąlygas darbui – pas vienus zuja vaikai, kiti dalinasi viena erdve su kambario draugais, vyru ar žmona. Trikdžių gali būti pačių įvairiausių ir nors daugumą jų galima pašalinti užsidėjus ausines, devintą darbo mėnesį ausys prašosi ramybės.

Žinoma, galima naudoti paprasčiausius ausų kištukus. Tačiau kompanija „Flare audio“ sugalvojo šį tą modernesnio: silikoninius ausų kištukus „Calmer“ (22,95 Eur), kurie pakeičia ausies kanalo formą ir, sako, dėl to tiek aplinkos garsai, tiek ta pati muzika tampa malonesnė, švelnesnė, kokybiškesnė. Kaip teigia gamintojas, šie kištukai pašalina distorsiją (garso iškraipymus) 2000–8000 Hz dažnių ruože ir taip sumažina ausų nuovargį, galvos skausmą ir net stresą. Kai kurie naudotojai, kečiantys nuo tinito (ūžesio, zvimbimo ausyse), pastebi, kad „Calmer“ malšina ir jį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)