Tačiau išmaniųjų programėlių pradžia nebuvo labai lengva „Apple“: praėjus savaitei po išmaniųjų programėlių parduotuvės egzistavimo, tik apie 10 milijonų „iPhone“ vartotojų atsisiuntė bent vieną programėlę. O štai „Google App Store“ atsisiuntimų skaičius viršijo 50 milijardų.

Bet šiandien vargu kas paneigtų, kad išmaniosios programėlės pakeitė kone kiekvieną mūsų gyvenimo aspektą. Nesvarbu ar jūs morite, keliauti, apsipirkti, užsisakyti maisto ar atlikti bankinę operaciją – visiems šiems veiksmams egzistuoja išmani programėlė.

Tačiau, jei jau jų egzistuoja daugiau nei 5 milijonai, tikrai yra nesunku pasiklysti pasiūlos gausoje. Todėl DELFI nusprendė pradėti straipsnių ciklą, kuriame žinomi Lietuvos žmonės pasidalins savo mėgstamiausiomis išmaniomis programėlėmis.

Pirmasis savo mėgstamiausiomis išmaniosiomis programėlėmis sutiko pasidalinti DELFI laidų vedėjas Arnas Mazėtis:

– Arnai, koks yra tavo gyvenimo tempas? Kiek laiko lieka laisvalaikiui ir kaip jį leidi?

– Nors atrodo, kas tikrai daug dirbu, bet laisvalaikio taip pat turiu sočiai: dirbu nuosavame kieme, krapštausi namuose, vedžioju #mažąjuodašunį, keliauju, lankausi teatre ar susitinku su draugais. Tikrai mano gyvenime nėra tik darbo, nors jis man labai patinka.

– Ar daug laiko praleidi naudodamas savo telefoną? Kaip manai, tai gerai ar blogai?

– Iš tiesų, „iPhone“ turi tokią itin blogą funkciją – kartą per savaitę jis parodo, kiek mes praleidome jame laiko. Aš jame praleidžiu per daug. Ir jau mąstau, ką čia ir kaip daryti. Iš kitos pusės – jis mums griauna sienas, nes išmaniojo dėka aš galiu bendrauti su draugais, kurie gyvena ne Lietuvoje ir tokių turiu keletą.

– Esi išmaniųjų technologijų žmogus? Kokia naujesnė technologija pakeitė tavo gyvenimą?

– Nesu tas, kuris vaikosi naujausių technologijų. Man svarbiausia – daikto pati nauda, kokybė ar praktiškumas. Nors naujas „iPhone“ kažkaip greit mano rankose atsidūrė.

– Prašyčiau įvardyti 5 išmaniąsias programėles, be kurių negalėtum gyventi.

– Kalbant apie programėles, tai matyt būtų tokios (eiliškumo tvarka pagal naudojimo laiką nesvarbi): DELFI, Facebook Massenger, Instagram, Swedbank, Camera.

Arnas Mazėtis

Visos jos yra tikrai svarbios: vienos praneša svarbiausias žinias, kitomis komunikuoju, dar viena – fiksuoju savo gyvenimą ir stengiuosi nepamiršti finansų, nes jų valdymas yra tikrai svarbus aspektas visų mūsų gyvenime. Be to, žinoti, kiek ir kada turi pinigų ar greitai pervesti draugui pinigus už vakarienę – patogu.

Ir visas jas siūlau kitiems, nors manau, kad ir taip jos yra absoliučiai populiariausiųjų dešimtuke, nes jos yra must have (privalomos turėti – DELFI) programėlės kiekvienam šiuolaikiniam žmogui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)