Pranešime žiniasklaidai rašoma, kad „Samsung Safety Screen“ programėlėje yra pažangi veido atpažinimo funkcija. Kai planšetė ar išmanusis telefonas laikomas per mažu atstumu nuo akių, pasirodžius simboliniam programėlės paveikslėliui, ekranas užrakinamas.

Įrenginiu neleidžiama naudotis iki tol, kol vaikas arba suaugęs nepasirenka tinkamo žiūrėjimo atstumo. „Samsung Safety Screen“ iš „Google Play“ parduotuvės gali nemokamai parsisiųsti visi „Android“ įrenginių savininkai. Beje, tėvai šią programėlę gali apsaugoti slaptažodžiu.

„Akivaizdu, kad įvairūs elektroniniai prietaisai, tokie kaip mobilieji telefonai ar planšetiniai kompiuteriai, yra populiarūs ne tik suaugusiųjų, bet ir vaikų tarpe, naudojančių juos ir pramogų, ir mokslų tikslais. Pastebime, kad planšetinių kompiuterių daugėja net ir mokyklose. Dėl šios priežasties, siekdama apsaugoti vaikų, o taip pat ir suaugusiųjų akis, kompanija „Samsung“ pristatė visiems prieinamą „Samsung Safety Screen“ programėlę, primenančią laikyti įrenginį akims saugesniu atstumu,“ – sakė Simonas Skupas, „Samsung Eectronics Baltics“ Lietuvoje vadovas.

„Šiais laikais vaikų, nuo mažų dienų išmokstančių naudotis mobiliaisiais prietaisais, regėjimas iš tiesų yra didesniame pavojuje. Žmogaus iki 16 metų amžiaus akys tebesiformuoja, o jų raumenys greitai pavargsta. Ypač vaikų, o taip pat ir suaugusių regėjimui kenkia maži ekranai“, - sakė vaikų ligų gydytoja Asta Ruibienė.

Jos teigimu, labai svarbu, jog tėvai atkreiptų dėmesį, kiek laiko ir kaip jų vaikai naudoja mobiliuosius įrenginius. O įvairi profilaktika, kaip dažnos pertraukėlės, žiūrėjimas į tolį ar apsauginės programėlės įrenginiuose, labai sveikintinas dalykas.

„Samsung Safety Screen“ sukurta bendradarbiaujant kartu su „Samsung Gulf Electronics“ ir „Leo Burnett MENA“. Naujoji programėlė – tai inovacija padėsianti gerinti žmonių gyvenimo būdą, ji jau įvertinta „Dubai Lynx“ apdovanojimu.

Šių metų pradžioje kartu su kitomis inovacijomis „Samsung“ pristatė „KalimaLock“ – išmaniąją programėlę, kuri skatins dažnesnį arabų kalbos naudojimą jaunimo tarpe. „Samsung“ sukurta „KalimaLock“ moko vartotojus arabiškai rašyti ir tarti žodžius bei pateikia daugelį populiarių išsireiškimų ir žodžių antrinių reikšmių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)