Kaip praneša P. Korėjos naujienų tinklalapis „ETNews“, „Samsung“ planuoja nuo 2021 metų pardavinėti telefonus, kurių pakuotėse nebebus įkroviklių. Tvirtinama, kad taip kompanija sieks apsaugoti aplinką nuo papildomų elektronikos atliekų ir, žinoma, sutaupyti.

Nežinia, ar tai sutapimas, ar abi kompanijos panašiai galvoja, bet vos prieš kelias dienas pasirodė informacija, kad „Apple“ taip pat galvoja būsimus „iPhone 12“ flagmanus pardavinėti be įkroviklio ir ausinių.

Tai nereiškia, kad telefonų įkrovikliai išnyks. Remiantis „MacRumors“ straipsniu, kuriame aptariami „Apple“ ir „Samsung“ veiksmai, įkroviklius bus galima įsigyti, bet kaip atskirą priedą. Kas reiškia, kad už juos reikės susimokėti papildomai.

Kiek įdomesnis momentas yra tas, kad „Apple“ stovykloje numatomi pokyčiai ir kompanija palaipsniui ketina atsisakyti 5W ir 18W įkroviklių. Tų, kurie šiuo metu paprastai yra komplektuojami su „iPhone“ telefonais. Vietoje jų ateityje bus galima atskirai įsigyti spartesnį įkrovimą palaikantį 20W įkroviklį.

Neįdedant įkroviklio į kiekvieno naujo telefono pakuotę, „Samsung“ ir „Apple“ sutaupys pinigų. Taip pat bus galima naudoti mažesnes telefonų pakuotes, kas taip pat prisidės prie išlaidų mažinimo. O tai kompanijoms yra labai svarbu, nes nauji lustai su 5G galimybėmis vis dar yra brangūs ir kompanijoms kaip niekad yra svarbus kiekvienas sutaupytas doleris.

Aplinkosauginis momentas čia taip pat svarbus. Kiekvieno įkroviklio pagaminimui reikia sunaudoti daug energijos bei vertingų mineralų. Ir reikia pripažinti, kad dažno pirkėjo namuose tų nenaudojamų įkroviklių yra ne vienas ir ne du. Tai tampa elektronikos atliekomis ir tokia kompanijų strategija leis jų kiekį sumažinti. Kai teks įkroviklį įsigyti atskirai, jis bus garantuotai naudojamas.

Žinoma, yra nerimaujama, kad kai kuriuos žmones tokia kompanijų strategija gali atbaidyti nuo naujo telefono pirkimo. Tad, galbūt, bus taikomos įvairios „grąžink ir gauk naują“ sistemos. Tarkime, atnešus senesnį kompanijos įkroviklį – naują ir galingesnį bus galima įsigyti su nuolaida ir pan. Šiuo klausimu kompanijos tikrai ką nors sugalvos.