Tai, kaip atrodys naujausi „Galaxy S10“ serijos modeliai jau buvo žinoma beveik prieš mėnesį iki oficialaus pristatymo. Nutekintos buvo ne tik nuotraukos, bet ir pagrindinės telefonų specifikacijos.

Jei paskutiniais metais kompanija pristatydavo tik du „Galaxy S“ serijos modelius, tai šį kartą „Samsung“ bandys suvilioti daugiau pirkėjų pasiūlydama net keturis šios serijos modelius – „Samsung Galaxy S10e“, „Samsung Galaxy S10“, „ Samsung Galaxy S10+“, „Samsung Galaxy S10 5G“.

Pagrindine renginio kulminacija tapo „Samsung Galaxy Fold“ – pirmasis pasaulyje sulankstomas telefonas.

Samsung Galaxy Fold

Didžiausia naujiena – sulankstomas telefonas

„Samsung“ vakarą pradėjo nuo „Galaxy Fold“ sulankstomo telefono. Pagrindinis dinaminis „AMOLED“ (4.2:3) ekranas yra 7.3 colių QXGA+, o viršelio ekranas yra 4.6 colių HD+ (21:9). Kurdama šį išmanųjį „Samsung“ išrado naują polimero sluoksnį ir sukūrė apie 50 proc. plonesnį ekraną nei įprastuose telefonuose. Ši nauja sudėtinė medžiaga „Galaxy Fold“ paverčia itin lanksčiu, elastingu ir tvirtu įrenginiu.

„Samsung“ į šį telefoną integravo itin našų, naujos kartos AP mikroschemų rinkinį ir 12GB operatyviąją atmintį (RAM). Naujas išmanusis turi dvigubą 4,380 mAh talpos bateriją. Taip pat „Galaxy Fold“ turi belaidės energijos dalijimosi funkciją ir prie įprasto kroviklio prijungtas telefonas tuo pačiu metu galės įkrauti ir kitą įrenginį.

„Galaxy Fold“ telefonas turi universalią kamerą – visiškai nesvarbu, kaip vartotojas laiko įrenginį, ar jis užvertas ar išlankstytas, išmaniojo kamera bus pasirengusi užfiksuoti norimą kadrą. Įrenginys turi net šešis objektyvus – tris nugarėlėje (12 MP, 12 MP ir 16 MP) du priekyje (10 MP ir 8 MP) ir vieną išoriniame viršelyje (10 MP).
Samsung pristatė sulankstomą telefoną

„Pristatydama šį išskirtinį išmanųjį telefoną „Samsung“ žengia reikšmingą žingsnį mobiliųjų inovacijų srityje ir neabejotinai keičia technologijų istoriją. Plėsdamas mobiliųjų telefonų galimybių ribas „Galaxy Fold“ pristato visiškai naujos kartos išmanųjį įrenginį, kuris su lanksčiuoju „Infinity Flex“ ekranu atveria dar nematytas galimybes.

„Galaxy Fold“ sukurtas tiems, kurie nori pirmieji patirti, ką galima nuveikti su aukščiausios klasės lankstaus ekrano įrenginiu“, – teigia Simonas Skupas, „Samsung Electronics Baltics“ vadovas Lietuvoje.
Samsung Galaxy S10

Įprasti modeliai skirtingais ekranų dydžiais

Visų lauktuose naujuose „Galaxy S10“ serijos modeliuose integruotas dinaminis „AMOLED“ ekranas. Taip pat tai yra pirmieji „Samsung“ telefonai turintis „HDR10+“ technologiją, užtikrinančią didesnį vaizdo ryškumą. Dėl dinaminio tonų atvaizdavimo vartotojas matys platesnį spalvų spektrą ir tokį vaizdo turinį, koks jis yra tikrovėje.

Šie telefonai pasižymi unikaliu „Infinity-O“ ekranu, kuris turi priekiniam fotoaparatui paliktą skylę ir integruotus sensorius. Į pati ekraną įmontuota priekinė kamera leidžia mėgautis didesniu ekrano plotu. Toks ekrano sprendimas atrodo geriau nei praėjusiais metais dominavusi ekrano išėma („ The Notch“).

Samsung Galaxy S10e, S10, S10+ ir Samsung Galaxy S10 5G

„Galaxy S10“ serijos modeliai taip pat turi ultragarsinių technologijų pagrindu veikiantį pirštų atpažinimo skaitytuvą, kuris žmogaus piršto atspaudą nuskaito 3D technologija. „Samsung Galaxy S10“ ir „Galaxy S10+“ šis jutiklis yra ekrane, kai „Galaxy S10e“ jutiklis yra šone (įjungimo/išjungimo mygtukas).

Visi modeliai turi skirtingas ekrano įstrižaines. „Samsung Galaxy S10e“ yra 5.8 colių plokščiu ekranu, „Galaxy S10“ 6.1 colių, o „Galaxy S10+“ su 6.4 colių 2k raiškos „AMOLED“ lenktais ekranais.

Atminties daugiau nei daugelių nešiojamuose kompiuteriuose

Naujausi „Galaxy S10“ serijos išmanieji telefonai turi identiškus 8 nm „Exynos 9820“ procesorius. Dabar jau ir „Samsung“ flagmanuose dirbtiniu intelektu pagrįsta programinė įranga automatiškai optimizuos bateriją, CPU, RAM ir netgi įrenginio temperatūrą. Dėka dirbtinio intelekto šie išmanieji telefonai nuolatos mokysis ir prisitaikys prie kiekvieno vartotojo. Stebi kokius veiksmus atlieka vartotojas tam, kad įsijungtų dažniausiai naudojamas programėlės.

Pagaliau „Samsung“ pristatė išmaniuosius telefonus, turinčius daugiau atminties nei daugelių nešiojamieji kompiuteriai. Mačiausiai atminties turi „Samsung Galaxy S10e“ su 6GB RAM ir 128GB arba 8GB RAM bei 256 GB vidinės atminties.

Samsung Galaxy S10

„Samsung Galaxy S10“ ir „Galaxy S10+“ bus galima rinktis 8GB RAM su 128GB arba su 512 GB vidine atmintimi. Reikliausiems „Samsung“ pristato išmanųjį telefoną turintį net 12 GB RAM bei 1TB viduje. Negana to, visi modeliai turės galimybę praplėsti micro SD kortele iki 512GB. Išmaniuoju telefonu dabar bus galima ne tik daug fotografuoti, filmuoti, bet ir naudoti kaip išorinį nešiojamą diską.

Kamera – platesnis vaizdas į pasaulį

Paeksperimentavusi su vidutinės klasės modeliais („Samsung Galaxy A7“ ir „Galaxy A9 2018“), dabar ir flagmanuose išvystame daugiau kamerų. Praėjusių metų „ Samsung Galaxy S9“ turi tik vieną, o dvi kameras turi tik didesnis ir brangesnis „S9+“ modelis. Naujausių flagmanų kameros, kaip ir ankstesnių modelių, turi ne tik „Dual Pixel“ technologiją bei dvigubą diafragmą, bet ir keletą esminių patobulinimų.

„Galaxy S10e“ nugarėlėje yra du (12 MP ir 16 MP raiškos), o „Galaxy S10“ ir „Galaxy S10+“ – po tris (12 MP, 12 MP ir 16 MP raiškos) objektyvus su optinio ir skaitmeninio vaizdo stabilizavimo sistemomis bei automatine kompozicijos atpažinimo funkcija.

Visų trijų telefonų priekinė kamera turi nauja 10 MP sensorių, kuris gali užfiksuoti 4K vaizdo įrašą. Ir tai pirmoji išmaniųjų telefonų serija, kuri turi tokią galimybę. Tiesa, „Galaxy S10+“ turi net dvi priekines kameras. Antroji yra 8MP fono išliejimui.
Samsung Galaxy S10

Taip pat visi „Galaxy S10“ serijos išmanieji telefonai turi neuroninį procesoriaus branduolio rinkinį (NPU), kuris skirtas dirbtinio intelekto užduotims atlikti. Naujųjų „Samsung“ flagmanų kamera galės atpažinti 30 skirtingų scenų automatiškai pasiūlydama rekomenduojamą nuotraukos kompoziciją tam, kad nuotraukos atrodytų geriau.

Kompanija giriasi, kad šie telefonai turės geresni vaizdo stabilizavimą bei leis įamžinti ryškius ir nesusiliejusius vaizdus, net ir tuomet kai kamera juda. Viena iš naujovių yra ta, kad galinė kamera galės filmuoti su „HDR10+“ technologija. Tiesa, tai leidžia daryti tik Full HD formatu 30 kadrų per sekundę, kai „Sony Xperia XZ2“ ir „Sony Xperia XZ3“ filmuoja 4K raiška HDR formatu.

Nauja 5G ryšio era

Kita įspūdinga naujiena – „Samsung Galaxy S10 5G“. Nors šio išmaniojo telefono artimiausiu metu Lietuvoje neišvysime, tačiau įdomu tai, kad tai yra pirmasis „Samsung“ flagmanas su 5G technologija.

Samsung Galaxy S10 5G

Kol visame pasaulyje vyksta kova dėl pagrindinio šios technologijos tiekėjo, kompanijos pamažu pristato vartotojams įrenginius, kurie pakeis naudojimąsi mobiliuoju internetu įpročius. Vartotojai visą televizijos serialo sezoną galės atsisiųsti vos per keletą minučių, nepertraukiamai žaisti itin aukštos kokybės „debesyse“ patalpintus žaidimus, mėgautis virtualia ir papildyta realybėmis ar realiu laiku kalbėtis 4K raiškos vaizdo skambučiais.

„Samsung Galaxy S10 5G“ gavo didžiausią 6,7 colių „Infinity-O“ ekraną. Šis modelis išsiskirs 3D gylio kamera, skirtą 3D vaizdo įrašų įrašymui į „Video Live Focus“ ir automatinį vadovą. „S10 5G“ išmanusis turės ir didžiausią 4,500 mAh talpos bateriją su itin greitu, 25W galios įkrovimu.

Samsung Galaxy S10

Naujos ir įprastos funkcijos

Jubiliejiniai „Samsung“ flagmanai turi įprastas flagmanui būdingas funkcijas bei naujus technologinius sprendimus. Greitas belaidis įkrovimas „Fast Wireless Charging 2.0“, IP68 atsparumas vandeniui ir dulkėms, naujos kartos procesorius. Telefonai palaiko naujos kartos „Wi-Fi 6“ tinklo standartą, kuris prisijungiant prie interneto, pavyzdžiui, oro uoste, savininkui suteikia pirmumo teisę ir leidžia juo naudotis keturis kartus greičiau nei kitiems.

„Galaxy S10e“ baterijos jos talpa siekia 3100 mAh, „Galaxy S10“ – 3400 mAh, o didžiausiame „Galaxy S10+“ – 4100 mAh. Dar viena naujovė ta, kad šie įrenginiai ne tik palaiko greitąjį belaidį įkrovimą, bet ir patys gali įkrauti kitus įrenginius.

Iš anksto užsisakę „Galaxy S10“ arba „Galaxy S10+“ vartotojai dovanų gaus naujausias bevieles ausines „Galaxy Buds“.

„Galaxy Buds“

Tuo tarpu nuo kovo 8 d. šiuos telefonus bus galima įsigyti specializuotose „Samsung“ ir kitose oficialiose išmaniųjų telefonų platintojų parduotuvėse. „Galaxy S10“, „Galaxy S10+“ ir „Galaxy S10e“ vartotojai galės pasirinkti iš kelių įrenginio spalvų – spindinčios baltos, spindinčios juodos ir spindinčios žalios. „Galaxy S10+“ vartotojai taip pat galės rinktis naujo dizaino baltos arba juodos spalvos išmanųjį su keramikiniu korpusu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (202)