Rugsėjo pradžioje pristatytas „Samsung Gear S2“ laikrodis įnešė naujovių tiek dizaino, tiek valdymo srityse. Pirmiausiai į akis krenta laikrodžio forma – „Samsung“ atsisakė stačiakampio ir pasirinko klasikinį apskritą korpusą. Virtualų ciferblatą supa elegantiškai atrodantis apvalus žiedas, kurį sukant, galima pasirinkti ekrane esančias programėles, peržiūrėti pranešimus bei keisti nustatymus. Žinoma, tuos pačius veiksmus galima atlikti ir liečiamuoju ekranu, tačiau šis žiedas palengvina laikrodžio valdymą, ypač tiems, kieno pirštai didesni ir maži ekrane matomi paveikslėliai kartais sunkiai sugraibomi.
Samsung Gear S2

Kita ryški naujovė – „Samsung“ atsisakė „Android Wear“ operacinės sistemos, naudojamos daugelyje išmaniųjų laikrodžių, ir jame įdiegė savo sukurtą „Tizen“ programinę įrangą. Nežinia, ar tai gera žinia, mat programėles šiai operacinei sistemai kuria „Samsung“. Šiuo metu gamintoja žada galimybę rinktis iš 50 jos sukurtų aplikacijų, tačiau šis skaičius atrodo skurdžiai, palyginus su tūkstančiais programėlių, sukurtų „Android Wear“ bei „Apple Watch“ laikrodžiams.

„Gear S2“ apginkluotas visa armija įvairių jutiklių – jame įmontuoti akselerometras, giroskopas, širdies pulso ir šviesumo sensoriai bei barometras. „Samsung“ žada, kad įkrautas aksesuaras išlaikys net dvi tris dienas. Pabandžius šį aksesuarą, susidarė įspūdis, kad pagal dizainą ir valdymo patogumą tai tikrai stiprus konkurentas „Apple Watch“ laikrodžiui, tačiau aplikacijų trūkumas gali pakišti koją „Samsung“ sėkmei. Viskas paaiškės, kai spalį bei lapkritį „Gear S2“ atsiras prekyboje.

Visgi „Samsung“ nebuvo vienintelė gamintoja, šių metų IFA parodoje pristačiusi naują išmanųjį laikrodį. LG demonstravo prabangesnę savo aksesuaro versiją – 23 karatų auksu papuoštą „LG Watch Urbane Luxe“, tuo tarpu „Motorola“ parodė antros kartos „Moto 360“ laikrodį, kuris bus dviejų variantų – moteriškas ir vyriškas, be to, galima bus pasirinkti apyrankę prie jo. „Asus ZenWatch 2“ taip pat atsinaujino savo išvaizdą, be to, gamintoja žada, kad jo baterija laikys net keturias dienas.

Į išmaniųjų laikrodžių traukinį bando įšokti ir daugybė naujų gamintojų. Štai pavyzdžiui, kinų kompanijos „Huawei“ bei ZTE su savo išmaniaisiais telefonais vis stipriau lipančios ant kulnų rinkos lyderėms „Samsung“ ar LG, IFA parodoje taip pat pristatė ir savo sukurtus laikrodžius: „Huawei Watch“ bei „ZTE Axon Watch“. O kur dar „Alcatel Go Watch“, „Philips Health Watch“ ar „Runtastic Moment“?..
Huawei Watch
Huawei Watch
Šiemet IFA parodoje beveik neįmanoma nepastebėti vos ne kas antrame paviljone demonstruojamų išmaniųjų laikrodžių, tačiau realiame pasaulyje vis dar retai pastebėsite žmogų su tokiu aksesuaru. Na, nebent tai bus Berlynas IFA parodos metu ir žmonės su laikrodžiais – tai bus technologijų žurnalistai.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)