Antimonopolinių tarnybų duomenimis, kompanija 2008-2009 metais rengė slaptas derybas. Jose „Samsung Electronics“ ir „LG Electronics“ darbuotojai susitarė nutraukti pigių modelių gamybą, taip pat apriboti nuolaidų programą, skirtą galutiniams Pietų Korėjos technikos vartotojams. Galiausiai „Fair Trade Commission“ nusprendė, kad vartotojai dėl slaptų konkurentų veiksmų galėjo patirti didelių nuostolių.

Kaip pažymi AFP, medžiagą antimonopolinei tarnybai savo noru pateikė „LG Electronics“, todėl baudos kompanija greičiausiai išvengs. „Samsung Electronics“, kaip rašo „The Korea Herald“, gali tikėtis, kad bauda bus sumažinta du kartus.

2010 metais Pietų Korėjos antimonopolinės tarnybos jau nubaudė LG ir „Samsung“ 20 mlrd. vonų - tuomet nustatytas kondicionierių ir televizorių, tiekiamų valstybės biurams, kainų fiksavimas.

LG ir „Samsung“ užima dominuojančias pozicijas kai kuriose Pietų Korėjos rinkose. Abi drauge jos užima 90 proc. skalbyklių ir plokščiųjų ekranų televizorių rinkos, taip pat 58 proc. nešiojamųjų kompiuterių rinkos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją