Pradžioje, kadangi kaip visada, sutinkamame pagal išvaizdą, tai ir pažiūrėkime – telefonas – akivaizdus „Samsung Alpha” giminaitis. Tokia pati konstrukcija, metalinis rėmelis (valio valio, pagaliau tos plastmasinės „Galaxy S“ plekšnės gal išplauks atgal į Baltijos jūrą). Tiesa, biudžeto vardan galiniai dangteliai nebekeičiami, o korpusas vientisas, todėl 2300 mAh baterija integruota ir neišimama, o nano SIM ir mikro SD kortelė pakankamai nepatogiai įdedamos specialia adata pakėlus dangtelius telefono šone.

„Antutu“ testo rezultatai neparodė nieko stebuklingo (apie 21 000 taškų), tačiau lyginant su nesenai testuotu biudžetiniu „HTC Desire 510“, naudojimasis skiriasi kaip diena nuo nakties. Jei „Desire 510“ telefonas strigo, lūžo, keikėsi, jo galva sukosi aplink savo ašį, o padėjo tik egzorcizmas per sisteminį meniu, A5 aparatas dirba klusniai ir apie jokius tokio tipo išdykavimus kalbos ir būti negali. Meniu vartosi ypač sklandžiai be jokių žagsėjimų, programos pasileidžia greitai ir pačios veikia labai stabiliai. „Unfortunately this process..“ lentelės pamatyti taip ir neteko. Tiesa, būtina paminėti, kad čia rasime ir 2 GB RAM – pakankamą operacinės atminties kiekį, kuris prisideda prie bendro stabilumo.

Žinoma, rimtesniems žaidimams tokia platforma bus iššūkis, mat dėl pakankamai žemo centrinio procesoriaus dažnio ir silpnoko grafinio procesoriaus, pačių reikliausių žaidėjų toks modelis nepatenkins. Bet, paprastai žaidimų maniakai ir renkasi tam skirtus modelius, todėl nemanau kad dėl to verta priekaištauti – galima tiesiog pripažinti, kad tai nėra telefonas žaidimams.

Bandome toliau – telefonas yra su raiškiu „Super AMOLED“ 5 colių įstrižainės ekraną su 720 x 1280 taškų raiška – tai nešokiruoja, tačiau šiek tiek liūdina. Tokia raiška šiam aparato dydžiui nėra pats geriausias pasirinkimas, ir vaizdo taškų tankis čia galėtų būti didesnis, mat gauname „tik“ 294 ppi.

Įrenginyje pasirinktas keistokas galinio garsiakalbio variantas – kaip matote, šalia fotoaparato yra kvadratinės blykstės formos grotelės už kurių ir slepiasi garsiakalbis. Dėl savo keistokos padėties jis neskamba itin kokybiškai, o telefoną nugarėle padėjus ant medinio paviršiaus, jis dar ir vibruoja ne ką blogiau už smūginį gręžtuvą, tačiau čia turbūt tokia jau metalinio korpuso savybė, su kuria reikės taikytis.

Fotoaparatas pagal visus parametrus, atrodo, turėtų būti neblogas – 13 MP, 4128 x 3096 nuotraukų raiška ir netgi su 1080p filmavimu, tačiau realybėje, esant silpnesniam apšvietimui, rezultatai šiek tiek nuvilia. Jei apšvietimo pakankama, tuomet fotoaparatas dirba be priekaištų.

Iš esmės „Samsung A5“ galėtų vadintis tiesiog „Samsung Alpha mini“, nors ir ekrano įstrižainė jame didesnė. Jis ir atrodo panašiai, ir veikia smagiai, nors ir gerokai silpniau už savo raumeningąjį brolį, ir žinoma, neturi tų visų fancy-šmancy kraujospūdžio matuoklių, nes, pripažinkite, jie vis tiek yra tik tam, kad giminėms ir kaimynams darytų įspūdį. Taigi, tai yra „Samsung Alpha“ telefonas, nuo kurio nuimti nereikalingi daiktai, palikta forma, šiek tiek solidesnė baterija ir lėtesnė „geležis“.

Verdiktas – „Samsung Galaxy A5“ – tikrai labai smagus telefonas. Būtent – smagus. Ryškus ekranas, graži ir prabangiai atrodanti forma, stabili “Android 4.4” sistema palieka tikrai gerus įspūdžius, ir atrodo priekaištauti kaip ir nebūtų ko, tačiau... čia koją kiša kaina. „Snapdragon 410“, nors ir naujas procesoriaus modelis, visgi yra biudžetinis „Qualcomm“ produktas, o čia mes jį sutinkame telefone kurio dabartinė kaina yra apie 390 eurų, kai tuo pačiu metu konkurentai siūlo panašius modelius už perpus mažesnes kainas. Visi kiti komponentai paliko tikrai gerą įspūdį, todėl tik dėl kainos – mydroid.lt rašo 8 balus iš 10 galimų.