Pranešime teigiama, kad telefonai tarška dėl atminties lustų defektų, ir kritikuojama kompanijos telefonų remonto politika.

„Samsung“, kuri uždirba beveik 14 proc. bendrų pajamų Kinijoje, pažadėjo nemokamai suremontuoti septynis pranešime minimus modelius, tarp jų ir „GalaxyS3“ bei „Note2“.

„Samsung“ ne pirmoji užsienio kompanija, kritikuojama Kinijos žiniasklaidoje.

Pietų Korėjos kompanija teigė „nuoširdžiai atsiprašanti“ Kinijos vartotojų dėl nepatogumų.

Kinija - antra didžiausia pasaulio ekonomika ir tankiausiai apgyventa šalis. Dėl augančios ekonomikos, didėjančių pajamų ir didelės vartotojų bazės Kinija tapo pagrindine rinka ne vienai stambaus kapitalo užsienio kompanijai.

Tačiau užsienio kompanijoms plečiant operacijas Kinijoje, jų veiklą imta stebėti vis atidžiau. Šią savaitę didžiausias pasaulyje kavinių tinklas „Starbucks“ susilaukė aršios kritikos Kinijoje dėl savo kainų politikos šioje šalyje. Paskelbta, kad Kinijos gyventojams nustatytos daug aukštesnės kavos kainos nei kitose didžiosiose rinkose. Oficiali Kinijos centrinė televizija (CCTV) pareiškė, kad „Starbucks“ uždirba daug didesnį pelną Kinijoje dėl savo vykdomos kainų politikos.

Balandį „Apple“ vadovas Timas Cookas atsiprašė Kinijos vartotojų kilus kritikos bangai dėl kompanijos vykdomos remonto ir garantijų suteikimo politikos. Žiniasklaida apkaltino kompaniją arogancija, godumu ir „naudojimusi savo įtaka“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)