Londone įsikūrusi bendrovė „OneWeb“ siekia užbaigti žemosios orbitos palydovų tinklą, kuris teiks geresnį plačiajuostį ryšį ir kitas paslaugas pasaulio šalims.

Bendrovė lenktyniauja dėl interneto teikimo per palydovus atokioms pasaulio vietovėms su JAV milijardieriumi Elonu Musku ir internetinės prekybos milžinės „Amazon“ įkūrėju Jeffu Bezosu.

„Roskosmos“ paskelbtose nuotraukose matyti, kaip raketa „Sojuz“ pakyla į ūkanotą padangę pirmadienio rytą 7 val. 14 min. vietos (1 val. 14 min. Lietuvos) laiku.

„Visi palydovai sėkmingai išvesti į tikslines orbitas ir perduoti klientų kontrolei“, – nurodoma „Roskosmos“ pranešime.

„Misija – sėkminga!“ – tviteryje paskelbė „OneWeb“.

JK bendrovė planuoja, kad jos pasaulinis komercinis interneto tinklas, kurį sudarys maždaug 650 palydovų, pradės veikti ateinančiais metais.

Per pirmadienio startą į kosmosą iš Rusijos pakilo jau trečioji palydovų partija. Praėjusį mėnesį ir gruodį iš „Vostočnij“ į orbitą buvo paleista dar po 36 palydovus.

Pirmieji šeši „OneWeb“ palydovai buvo paleisti rusiška raketa „Sojuz“ iš Kuru kosmoso centro Prancūzijos Gvianoje 2019 metų vasarį.

Pernai bendrovė iš Baikonuro kosmodromo Kazachstane paleido dar 68 aparatus.

„Vostočnij“ yra vienas svarbiausių Rusijos kosmoso projektų, skirtų sumažinti priklausomybę nuo Baikonuro kosmodromo, kurį Maskva šiuo metu nuomojasi iš Kazachstano.

Šio objekto statybos atsilieka nuo grafiko; jas jau daugelį metų temdo įvairios kontroversijos, įskaitant korupcijos skandalus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)