„2019 m. birželio 24 d. FAS komisija aptiko pažeidimų „Google“ paieškos sistemos reklamoje. Pagal įstatymus, draudžiama reklamuoti diplominių darbų, disertacijų ir kitokių darbų rašymo paslaugas, kurie būtini valstybinei mokslinei atestacijai užtikrinti“, – sakoma FAS pranešime.

Pasak tarnybos, į „Google“ paieškos variklį įvedus žodžius „diplominis darbas užsisakyti“, naršyklėje pasirodė keli ženklu „reklama“ pažymėti skelbimai. Kadangi reklamos skelbimai „Google Adwords“ sistemoje yra tvirtinami automatinių įmonės patikros sistemų ir jos darbuotojų, pati „Google“ yra atsakinga už tokių skelbimų atitiktį šalies įstatymams, pabrėžė FAS.

„Įmonės atžvilgiu ketiname pradėti bylą dėl administracinio teisės pažeidimo. Bauda gali siekti nuo 100 iki 500 tūkst. rublių“, – teigiama FAS pranešime.

Pati „Google“ savo ruožtu tikina besistengianti, kad „Google Adwords“ sistemoje atsirastų tik ta reklama, kuri atitinka tiek įmonės keliamus reikalavimus, tiek ir šalių įstatymus.

„Šiam tikslui mes naudojame sudėtingas automatizuotas patikros sistemas, taip pat padeda ir mūsų specialistai. Deja, retkarčiais netinkamo turinio reklama gali prasprūsti pro sistemą. Tokiais atvejais prašome partnerių pranešti apie galimai įžeidžiantį ar neteisėtą turinį“, – komentavo „Google“ atstovai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)