Informacijos komisaro biuras (ICO) nurodė, kad programišiai naudojasi tokiais prietaisais kaip CCTV stebėjimo kameros ir nuotolinio valdymo kūdikių „auklės“, kurie neturi apsaugos arba jų apsauga yra labai silpna.

„Noriu, kad rusai ją (svetainę) iš karto uždarytų“, – sakė informacijos komisaras Christopheris Grahamas BBC radijui „Radio 4“.

„Apie tai žinome maždaug parą, tačiau aiškinomės, kaip geriausiai tai išspręsti, nes norime imtis kontrolės veiksmų“, – sakė jis.

Pasak Ch.Grahamo, pirmieji pranešimai apie šią „Australijos administruojamoje ofšorinėje teritorijoje“ registruotą svetainę buvo gauti iš Makao ir Honkongo, o vėliau iš Australijos ir Kanados.

Britanija ketina imtis „labai skubių veiksmų“ kartu su Federaline prekybos komisija, JAV vartotojų teisių gynimo agentūra, kad „šis dalykas būtų uždarytas“, sakė jis.

Pasak ICO, Britanijoje buvo prisijungta prie maždaug 500 kanalų, tarp kurių buvo ir vienas sporto klubas Mančesteryje, namai Birmingame ir biuras Lesteryje.

„Ši svetainė, kuri yra įsikūrusi Rusijoje, patenka prie informacijos panaudodama tūkstančių kamerų numatytuosius prisijungimo duomenis, kuriuos lengvai galima rasti internete“, – sakė ICO grupės technologijų vadovas Rimonas Rice'as.

„Įrašai imami iš apsaugos kamerų, kuriomis naudojasi verslas ir visuomenės nariai, tai gali būti CCTV kamerų tinklas, naudojamas didelių pastatų apsaugai, ir netgi mobilios kūdikių „auklės“ su įtaisytomis kameromis“, – sakė jis.

Dėmesį į šią svetainę, kuri per kurią galima patekti į 4591 kamerą JAV, 2 059 Prancūzijoje ir 1576 Nyderlanduose, jau atkreipė viso pasaulio duomenų apsaugos kontrolieriai.

„Mums reikia subręsti dėl tokių dalykų. Šie prietaisai yra labai patogūs, kai norime kontroliuoti savo vaiką, viskas gerai, ir parduotuvė yra gerai, bet prie jų gali prisijungti bet kas, jeigu neuždėsite stipraus slaptažodžio“, – kalbėjo Ch.Grahamas.

„Jeigu vertinate savo privatumą, imkitės pagrindinių saugumo priemonių“, – pridūrė jis.