Vieną tokį siurprizą Barselonoje vykstančiame mobiliųjų technologijų kongrese „Mobile World Congress“ pademonstravo Rusijos bendrovė „Yota Devices“, visai neseniai pradėjusi vartotojams siūlyti aukščiausios kokybės išmaniuosius telefonus su dviem ekranais skirtingose įrenginio sienelėse.

Ekranų derinys telefonui suteikia netikėtą privalumą: dėl jų akumuliatoriuje sukaupta energija baigiasi ne tik ne anksčiau, bet vėliau. Gerokai vėliau. Nes antrasis, nugarėlėje esantis ekranas – ne tipinis šviečiantis ryškiaspalvis, o elektroninėms knygų skaityklėms būdingas juodai baltas, ypatingas tuo, kad visiškai nenaudoja energijos turinio rodymui – jos šiek tiek reikia tik vaizdo pakeitimui.

Vos prieš kelias savaites naujausio modelio prototipus iš gamyklos gavę „Yota Devices“ atstovai net negali pasakyti, kiek laiko veikia telefonas išjungus pagrindinį ekraną – dar nesulaukė, kad nusėstų. O tai reiškia, kad rusai išsprendė dažniausiai linksniuojamą išmaniųjų telefonų problemą – greitai išsikvepiantį akumuliatorių.

Ne mažiau svarbu tai, kad visomis kitomis charakteristikomis „YotaPhone“ telefonai nepadarytų gėdos jokiam puikiai žinomam telefonų gamintojui. Silpnų vietų techninių charakteristikų sąraše reikia ieškoti su žiburiu - „Qualcomm Snapdragon 800“ keturių branduolių procesorius, 2 GB darbinės atminties, 32 GB nuolatinės atminties, 5 colių įstrižainės „Full HD“ (1920 x 1080 taškų) raiškos pagrindinis ekranas, palaikomi 802.11 a/b/g/n/ac „WiFi“ ryšio standartai, 4G LTE ryšio galimybė, NFC ryšio galimybė, 2550 mAh talpos akumuliatorius ir belaidžio akumuliatoriaus krovimo galimybė, pozicijos nustatymo galimybė GPS ir GLONASS sistemose, akcelerometras, kompasas, giroskopas. Skamba tarsi pasaka.

Juodai baltas ekranas nugarėlėje yra 4,7 colių įstrižainės, 960 x 540 taškų raiškos, jautrus lietimui, talpinio tipo (angl. capacitative).

Mažutis šaukštelis deguto, kuriuo „YotaPhone“ skiriasi nuo konkurentų geriausių gaminių – kameros: galinėje sienelėje yra „tik“ 8 MP kamera su automatinio fokusavimo funkcija ir LED blykste, priekinėje – 2 MP kamera.

Be to, šis patrauklaus dizaino telefonas (jei ne galinis ekranas, jis savo išvaizda nedaug skirtųsi nuo „LG Electronics“ ar „Samsung“ telefonų) gali didžiuotis ne tik techninėmis charakteristikomis, bet ir programiniu funkcionalumu: jis teikia galimybę stebėti asmeninius sportavimo pasiekimus, „perskelti“ asmenybę į privatų asmenį po darbo ir korporacijos sraigtelį darbo metu, perkelti bet kokį vaizdą iš priekinio ekrano į galinį ir daug kitų galimybių.

Kaip tikino „Yota Devices“ atstovas, pristatinėjęs telefoną stende susirinkusiai publikai, paveikslėlio perkėlimas iš priekinio ekrano į galinį kai kuriais atvejais gali net gyvybę išsaugoti – tarkime, jeigu žinote, kad akumuliatorius, nepaisant energijos naudojimo lankstumo, kėsinasi išsijungti, o galimybės jį pakrauti artimiausiu metu nėra, iš pagrindinio ekrano į galinį galima permesti, pavyzdžiui, žemėlapio fragmentą ar lėktuvo bilietus. Telefonui išsijungus vaizdas galiniame ekrane sustings, bet neišnyks.

Taigi, laikas liautis šaipytis iš Rusijos ir sakyti, kad ši šalis sugeba gaminti tik tankus ir traktorius. Na ir raketas, kurios mėgsta krėsti brangiai kainuojančias šunybes. Yra šioje šalyje ir bendrovių, kurios gali duoti labai sėkmingą atkirtį JAV ar Azijos technologijų įmonėms, pastaruoju metu pritraukiančioms daugiausiai visuomenės dėmesio ir pinigų.

Kita vertus giedoti ditirambus kol kas anksti – šie naujos kartos „YotaPhone“ įrenginiai Rusijos ir Europos rinkose pasirodys tik 2014 metų gale, o Azijos ir JAV rinkas jie pasieks tik 2015 metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (466)