RRT teoriniais metodais apskaičiavo UAB „Omnitel“, UAB „Bitė Lietuva“, UAB „Tele2“ GSM ir UMTS tinklų tikėtinas aprėpties zonas esant skirtingiems elektromagnetinio signalo lygiams, pradedant nuo minimalaus, leidžiančio užmegzti ryšį atviroje vietovėje, iki lygio, užtikrinančio ryšį pastatų viduje. Skaičiavimai atlikti tuo pačiu metodu visiems operatoriams, įvertinant vietovės reljefą, miškų ir pastatų užstatymo įtaką. Skaičiavimai atlikti pagal operatorių pateiktus ir RRT iki 2012 metų sausio 16 d. užregistruotus bazinių stočių duomenis, rašoma RRT pranešime.

Pateikti žemėlapiai neatspindi tikslaus judriojo radijo ryšio tinklų padengimo. Jie skirti operatorių tinklams palyginti tiek visos Lietuvos teritorijos, tiek ir atskirų savivaldybių mastu, t. y. vartotojas, norėdamas sužinoti, kurio paslaugų teikėjo judriojo ryšio signalas stipriausias jam aktualioje vietovėje, gali teoriškai pasitikrinti tai žemėlapyje. RRT numato žemėlapių duomenis tikslinti ir perskaičiuoti ne rečiau kaip du kartus per metus.

„Suteikdami galimybę vartotojams patiems pasitikrinti judriojo radijo ryšio signalo stiprumą tam tikroje Lietuvos vietovėje, siekiame sudaryti dar geresnes sąlygas vartotojams patiems įvertinti elektroninių ryšių paslaugų kokybę“, − sakė RRT direktorius Feliksas Dobrovolskis.

„Omintel“ didžiuojasi lyderio pozicijomis

Šiuo metu Lietuvoje vyksta mobiliųjų technologijų naudojimo lūžis, kai vis daugiau žmonių pradeda naudotis išmaniaisiais įrenginiais, kuriems reikalingas stabilus ir patikimas 3G ryšys. Beveik kas antras „Omnitel“ parduodamas telefonas yra išmanusis. 2011 metais, palyginti su 2010-aisiais, „Omnitel“ išmaniųjų telefonų pardavimai išaugo daugiau kaip 70 proc., rašoma pranešime spaudai.

„Tam, kad vartotojai galėtų užtikrintai naudotis savo išmaniaisiais telefonais arba planšetiniais kompiuteriais lauke, pastatų viduje ir automobiliuose, jiems reikalingas patikimas ir stabilus 3G tinklas. Tokiame tinkle vartotojui nereikės išeiti iš namų ar lipti ant stogo norint pasinaudoti visomis išmaniojo telefono galimybėmis“, - sakė „Omnitel“ prezidentas Antanas Zabulis.

„Omnitel“ 3G tinklas pirmauja pagal aprėptį Lietuvos teritorijoje visuose signalo stiprumo lygiuose. Išmanusis tinklas aprėpia miestus, priemiesčius, miestelius, kelius ir kitas teritorijas, kuriose žmonės paprastai naudojasi išmaniaisiais įrenginiais.

„Omnitel" 3G tinklą sudaro 761 bazinė stotis, juo gali naudotis 90 proc. Lietuvos gyventojų. Į mobiliojo interneto infrastruktūrą „Omnitel” per visą istoriją jau yra investavusi 440 mln. litų.

„Tele2“: operatoriai kokybe nebekonkuruoja

„Tyrimo rezultatai rodo, kad paslaugų kokybės ir aprėpties skirtumas tarp operatorių yra labai menkas. Supanašėjus operatorių ryšio kokybei ir aprėpčiai, vartotojų pasirinkimui šiandien jie įtakos nedaro ir operatoriai kokybe nebekonkuruoja. Didžiausią poveikį klientų pasirinkimui dabar daro kaina.

„Tele2“ 3G ir mobiliojo ryšio tinklai dabar yra antri pagal aprėptį Lietuvoje. Visoje šalyje metų pradžioje buvo 402 3G ryšio (UMTS) ir 866 GSM ryšio „Tele2“ bazinės stotys“, - sakė „Tele2“ rinkodaros vadovas Tomas Burovas.

„Bitė“ teigia bėganti maratoną

„Bitė“ šiose ryšio tinklo bazinių stočių lenktynėse bėga ne sprintą, o maratoną. Mes orientuojamės į klientą ir jo poreikius, jo patirtį naudojantis tinklu. Investavome ir investuojame ne į naujų įrenginių statymą, o į efektyvų esamų stočių panaudojimą, stočių programinės įrangos atnaujinimą, jų talpos didinimą, ir stočių valdymo sistemas.

Efektyviai išnaudodami turimas stotis galime vartotojams pasiūlyti didesnę duomenų perdavimo spartą negu operatoriai turintys didesnį stočių kiekį. Tą patvirtina ir RRT mobiliojo interneto kokybės tyrimai – bazinių stočių skaičius tarp operatorių gali skirtis kelis kartus, bet tai reikšmingos įtakos mobiliojo ryšio kokybei ir interneto greičiui neturi. Šiuo metu Bitės tinkle veikia 330 „Bitės“ 3G ryšio (UMTS) stočių ir 879 GSM ryšio „Bitės“ stotys“, - sakė „Bitė Lietuva“ atstovė ryšiams su visuomene Raminta Rimkienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)