Taip praneša „Verizon Communications Inc.“, teigdamas, kad atnaujinimų rodikliai per pastarąjį ketvirtį nukrito iki rekordiškai žemo lygio – tai pranašauja sunkius laikus „iPhone“ ir kitiems mobiliesiems įrenginiams.

Matydami, kad nežymiai patobulinti telefonai kainuoja 1000 dolerių ir daugiau, vartotojai gali neskubėti įsigyti naujų modelių ir laukti 5G tinklų įdiegimo. Šių greitesnių ir pažangesnių paslaugų gali tekti palūkėti mažiausiai iki 2020 metų.

„Pastaraisiais metais modelių patobulinimai nebuvo ypatingai žymūs, ir tai nebuvo pakankama paskata įsigyti naują telefoną“, – interviu antradienį teigė „Verizon“ finansų direktorius Mattas Ellisas, kurio kompanija pranešė apie mažesnį nei tikėtasi naujų vartotojų skaičių per pirmąjį ketvirtį. Jis mano, kad atnaujinimų rodikliai šiemet nekils.

„Apple Inc.“, didžiausias JAV mobiliųjų telefonų tiekėjas, taip pat jaučia spaudimą, kadangi populiariųjų „iPhone“ pardavimai pagrindinėse rinkose sulėtėjo. „Wells Fargo“ analitikas Aaronas Rakersas sumažino savo prognozes „iPhone“ siuntoms per antrąjį ketvirtį iki 40,4 milijonų (nuo 44 mln.).

Ši tendencija prasidėjo prieš beveik penkerius metus, kai mobiliųjų paslaugų teikėjai, nuvarginti brangiai kainuojančių išpardavimų, nustojo siūlyti milžiniškas nuolaidas telefonams mainais į dvejų metų paslaugų teikimo planą. Vietoj to jie ėmė siūlyti įmokų mokėjimo planus naujiems telefonams, kurių kaina prasideda nuo 1000 dolerių.

Kai kurie „Apple“ gerbėjai, 2014 ir 2015 m. (didžiausių pardavimų metais) įsigiję „iPhone 6“, tvirtina, kad su šiuo modeliu „iPhone“ pasiekė dizaino viršūnę, ir tolesni atnaujinimai iš esmės nebereikalingi.

„Iš „Verizon“ gauti duomenys – prastas ženklas „Apple“, – pastebi Waltas Piecykas, „BTIG LLC“ analitikas. – Nuo „iPhone 6“ „superciklo“ praėjo daugiau nei ketveri metai, o atnaujinimo ciklas ir toliau ilgėja.“