Registrų centro platinamus skaitmeninius sertifikatus jau įsigijo per 70 tūkst. vartotojų, šiais sertifikatais naudojasi apie 80 proc. visų aktyvių Lietuvos elektroninio parašo vartotojų, rodo Registrų centro Sertifikatų centro duomenys.

„Supratę, jog de facto tapome pagrindiniu elektroninio parašo operatoriumi Lietuvoje, nusprendėme išskirti savo produktą iš kitų ir imtis aktyvaus esamų bei būsimų elektroninio parašo vartotojų švietimo“, - sako Mindaugas Žaliukas, Registrų centro Sertifikatų centro vadovas.

Interneto svetainėje www.elektroninis.lt skaitmeninių sertifikatų vartotojai supažindinami su elektroninio parašo technologijos privalumais ir skaitmeninių sertifikatų panaudojimo būdais. Vartotojams suteikiama informacija apie elektroninis.lt sertifikatų platinimo vietas bei kainas, teikiama interaktyvi pagalba ir konsultacijos. Iš interneto svetainės galima atsisiųsti programinę įrangą kompiuterio parengimui darbui su skaitmeniniais sertifikatais.

GoSign.lt – elektroninių dokumentų pasirašymo ir mainų paslauga

Registrų centras šiandien taip pat pristato naują elektroninių dokumentų pasirašymo ir mainų paslaugą www.GoSign.lt, kuria tikimąsi paskatinti aktyvesnį elektroninio parašo vartojimą.

Paslaugos GoSign.lt vartotojai gali nemokamai pasirašyti elektroninius dokumentus ar patikrinti jau pasirašytų dokumentų elektroninio parašo tikrumą bei patikimumą. Prisiregistravę paslaugos svetainėje asmenys taip pat galės inicijuoti daugiašalį elektroninių dokumentų (sutarčių, peticijų ir pan.) pasirašymą, sekti jo eigą bei dalintis jau pasirašytais dokumentais. Paslauga GoSign.lt yra nemokama, jos vartotojų registracija – neprivaloma.

GoSign.lt paslauga prieinama per interneto naršyklę adresais www.GoSign.lt, www.pasirasymas.lt arba www.epasirasymas.lt.

Paslaugą GoSign.lt Registrų centras savo lėšomis kūrė maždaug du metus. Paslaugos kūrėjai džiaugiasi, kad nauja paslauga iš karto turės konkurentę – privačia iniciatyva sukurtą iSign.lt.

„Iš konkurencijos visuomet pirmiausiai laimi vartotojas“, - pažymi Mindaugas Žaliukas, Registrų centro Sertifikatų centro vadovas. – „Be to, varžybų dvasia neleidžia atsipalaiduoti, apsnūsti, konkurencija stumia pirmyn ir verčia ieškoti geresnių, vartotojui patrauklesnių sprendimų“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)