Kompanija jau buvo pristačiusi panašią žemėlapių versiją, tačiau norint ja naudotis visų pirma reikėjo apžiūrėti visą jums reikalingą žemėlapį tam, kad vėliau jį galėtumėte pamatyti nebūdami tinkle.

Interneto galiūnei tai labai didelis žingsnis, lemiantis jos konkurencinį pranašumą prieš kitas kompanijas. Kita vertus, kritikai svarsto, kodėl šie žemėlapiai neatsirado anksčiau: buvo kompanijų, pavyzdžiui „Nokia“, kurios buvo pristačiusios tokią galimybę ir anksčiau.

„Google“ apie savo planą pristatyti tokią technologiją pranešė dar gegužę. Dabar šia paslauga gali naudotis „Android“ vartotojai, o štai „iOS“ operacinei sistemai pristatyta versija, pranešama, bus pristatyta visai netrukus.

Norėdami naudotis žemėlapiu, vartotojai turės susirasti norimą geografinį vienetą ir tiesiog paspausti mygtuką „parsisiųsti.“

Naujasis patobulinimas turėtų suprasti, kada vartotojo interneto ryšys yra labai silpnas arba kada jo nėra visai, ir perjungti žemėlapius taip, kad išmaniojo prietaiso savininkas to net nesuprastų – taip esą siekiama, kad nenutrūktų informacijos tiekimas. Kai tik interneto ryšys bus normalus, žemėlapiu vėl bus naudojamasi tinkle, nebent vartotojas iš anksto bus nustatęs, jog šiuo metu jis nori naudotis navigacija neprisijungęs prie interneto.

Tikimasi, kad tai sumažins vartotojų kaštus naudojantis mobiliuoju internetu ir leis išspręsti nepakankamo ryšio problemas keliaujant.

Keliaujantiesiems bus naudinga ir tai, kad žemėlapyje bus parodyta pagrindinė informacija apie įvairias lankytinas vietas, tokias kaip kavinės ar viešbučiai.

Šiandienos naujienos pristatytos praėjus mėnesiui po „Google“ pristatymo, kurio metu kompanija pristatė viešojo transporto programėlę. Ja naudotis galima Naujajame Delyje, Indijoje. „Android“ vartotojams pasiūlyta programėlė taip pat gali veikti be interneto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)