"Qwest", kuri yra pagrindinė telekomunikacijų kompanija 14-oje valstijų, pradedant Minesota ir baigiant Vašingtonu, taip pat atšaukė savo finansines 2002-ųjų prognozes, pagal kurias buvo numatomas iki 18,4 mlrd. JAV dolerių (maždaug 63 mlrd. litų) pelnas.

Pasak kompanijos, šias prognozes teko atšaukti dėl to, kad visoms verslo sritims pakenkė sumažėjusi paklausa, didelė konkurencija ir regiono ekonomikos sąstingis.

"Girdėjau žmones prognozuojant, kad mes pastaraisiais ketvirčiais pasiekėme dugną ir kad buvo daug klaidų. Vertindamas visą ekonomiką negaliu su įsitikinimu prognozuoti atsigavimo (telefono ryšio sektoriuje)", - sakė naujasis "Qwest" valdybos pirmininkas Dickas Notebaertas.

Denveryje įsikūrusi "Qwest" neseniai nušalino savo buvusį valdybos pirmininką Josephą Nacchio ir į jo vietą paskyrė D.Notebaertą, kuris vadovavo telekomunikacijų įrangos gamintojai "Tellabs Inc."

"Qwest" taip pat paskyrė naują vyriausiąjį finansininką.

Kompanija nurodė 1999-2001 metais prirašiusi maždaug 1,16 mlrd. JAV dolerių pajamų, esą gautų pardavus optinio ryšio linijas ir komunikacijų įrangą. Kompanija, kuri taip pat nuslėpė kai kurias išlaidas, nenurodė, kada bus pateikti patikslinti finansiniai duomenys.

JAV Vertybinių popierių ir biržų kontrolės komisija jau aiškinasi "Qwest" ir kai kurių kitų kompanijų, tarp jų - žlungančių "Global Crossing Ltd." ir "WorldCom Inc.", finansinės apskaitos pažeidimus.