Tarkim, besipuikuodami daugiau nei 3000 litų kainuojančiu verslo klasės mobiliuoju telefonu „Nokia 8800 Sirocco Edition“ atrodysite apgailėtinai, jei kas nors iš kišenės išsitrauks daugiau nei 200 tūkstančių litų kainuojantį „Vertu Signature“ ar apie 850 tūkstančių litų siekiantį „Sony Ericsson Black Diamond“.

Lietuviai pirko už 80 tūkst. litų

Lietuvoje pasipuikuoti išskirtiniais telefonais nėra kur. Tuo įsitikinęs parduotuvės „Laimės tiltas“ rinkodaros vadovas Artūras Lebedenka.

„Vienas kitas mūsų šalies gyventojas įpirktų ir brangiausią telefoną, tačiau Lietuva – ne Rusija, – mano A.Lebedenka. – Išskirtinių telefonų nėra kur demonstruoti.“ Tačiau „Vertu“ modeliais Vilniuje prekiaujančios šveicariškų laikrodžių bei juvelyrinių dirbinių parduotuvės klientų nebaimina ir gan solidžios mobiliųjų telefonų kainos.

Brangiausias čia nupirktas mobiliojo ryšio telefonas – vienas iš 20 skirtingų „Vertu Signature“ modelių, pagamintas iš rožinės spalvos aukso. Jis kainavo 24000 eurų. Iš viso nupirkti trys tokie telefonai. Nupirkti ir keli „Nokia Signature“, pagaminti iš geltonojo aukso – jie kainuoja 22000 eurų.

Įspūdingas „pitonas“ – tik akims

Brangiausias Lietuvoje pristatytas modelis – „Vertu Signature Python“. Vienas iš 24 šio modelio telefonų, kainavęs apie 310000 litų, pasak A.Lebedenkos, buvo atvežtas į Vilnių. Tačiau „Vertu“ atstovai jį tik parodoje demonstravo.

„Omnitel“ ryšių su visuomene grupės vadovė Daiva Selickaitė pripažino, kad jų bendrovė išskirtinių telefonų nepardavė: brangiausieji – daugiau nei 3000 litų kainuojantys stilingi verslo klasės „Nokia“ modeliai – „8800 Sirocco“ ir „8800 Gold“.

Tą patį patvirtino ir bendrovės „Tele 2“ atstovas spaudai Andrius Baranauskas. „Išskirtinio dizaino telefonų, pavyzdžiui, „Vertu“ ar kitų firmų, mūsų klientai nepageidavo. Juos labiau domina apie 3300 litų kainuojanti „Nokia Sirocco“, 2100 litų – „Nokia N 95“ ar stilingas, apie 1700 litų kainuojantis „LG Prada“, – apie paklausą pasakojo „Tele 2“ atstovas.

Kukliausia kaina – 32000 litų

Neseniai sudaryto pasaulyje brangiausių mobiliųjų telefonų dešimtuko „dugne“ esantis „Gresso Black Aura Colection“ gali tik tyliai atsidusti vertinamas su topo karaliumi – „Diamond Crypto Smartphon“.

Pirmasis kainuoja apie 32000 litų, antrasis, pats brangiausias ir pirmasis mobiliojo ryšio telefonas, pasiekęs milijono eurų ribą – 3 milijonus 450 tūkstančių litų! Tris iš dešimties telefonų pagamino „Vertu“.

Devintoje sąrašo vietoje – „Motorola V220 Special Edition“. Šis „žaisliukas“ kainuoja apie 130000 litų. Aštuntoje – „Samsung SPH-E3200 Diamond Crusted“, kaina apie 134000 litų. Septintoje – „Motorola SLVR L7“, kaina apie 178000 litų. Šeštoje – „Vertu Signature“, kaina apie 190000 litų.

Penktąją vietą užimantis „Vertu Diamond“ pagamintas iš platinos, inkrustuotas deimantais ir kainuoja apie 211 tūkstančių litų. Ketvirtoje vietoje – „Sony Ericsson Blac Diamond“. Šis veidrodinį paviršių turintis telefonas vadinamas vienu seksualiausių. Galinio korpuso dalys inkrustuotos briliantais. Šis telefonas kainuoja apie 720000 litų.

Trečioje vietoje – „Boucheron for Vertu Cobra“. Jis kainuoja apie 745000 litų. Iš platinos pagamintą telefoną apsivijusi kobra – juvelyro Frederico Boucheron darbas. Kobra neeilinė – apsivijusi 2,5 karato deimantą.

Pokalbių neįmanoma pasiklausyti

Antroje vietoje – šveicarų kompanijos „Gold Vish“ užsakymu dizainerio Emnanuelio Guinto sukurtas bumerango formos telefonas „Gold Vish Le Million“. Jis pagamintas iš baltojo 18 karatų aukso, puoštas 120 karatų WS klasės briliantais. Tai – pirmasis telefonas, kainavęs 1 milijoną eurų.

Favoritas – „Diamond Crypto Smartphone“ – 46 metų australų dizainerio, bižuterijos meistro Peterio Alloisono ir Maskvoje įkurtos rusų firmos „JSC Ancort Company“ telefoną puošia net 50 baltųjų ir 10 mėlynųjų deimantų. Šio telefono detalės – iš 950 prabos platinos, rankų darbo mygtukai. Svarbu ir tai, kad šis milijoną eurų kainuojantis telefonas puikiai koduoja duomenis ir jo savininkas gali būti ramus, nes pokalbių juo niekas negali pasiklausyti.