Bibliotekoje įrengtame stende-planšetėje jau galima išbandyti aplikaciją ir teleekrane susipažinti su jos struktūra, etapais.

„Ne atsitiktinai šis projektas prasideda būtent Varėnoje, nes teisingumo ministrą E. Jankevičių mes neblogai pažįstame – jis yra buvęs mūsų rajono meras. Tokia žaisminga ir inovatyvia forma teisinės žinios visuomenei pateikiamos pirmą kartą. Šiuo išmaniuoju žaidimu norėjome paskatinti visuomenę, ypač jaunimą, domėtis savo teisėmis ir pareigomis, didinti teisinį išprusimą“, - kalbėjo Varėnos rajono savivaldybės meras A. Kašėta.

Pristatyta mobilioji programėlė „Žinau savo teises“

„Žinau savo teises“ – nemokama mobilioji aplikacija, kurią jau galima parsisiųsti iš internetinių platformų „App Store“ ir „Google play“ į išmaniuosius telefonus bei planšetinius kompiuterius. Išbandyti aplikaciją ir susipažinti su jos struktūra galima Varėnos viešojoje bibliotekoje ir Merkinės kultūros centre įrengtuose stenduose.

„Ministerija kiekvienais metais turėjo savo programose įsirašiusi teisinį švietimą. Be jo teisinėje valstybėje sunkiai galime išsiversti. Kartais įstatymų nežinojimas, kuris neatleidžia nuo atsakomybės, sukuria labai sunkių pasekmių. Ruošdavom leidinius, darydavome paskaitėles, bet tas žinias gaudavo labai mažai žmonių. Galvojome, kaip padaryti, kad teisinis švietimas pasiektų kuo platesnį žmonių ratą ir sugalvojome parengti tokią programėlę“, - pasakojo teisingumo ministras.

Pristatyta mobilioji programėlė „Žinau savo teises“

Mobiliojoje aplikacijoje „Žinau savo teises“ pritaikytos interaktyvios priemonės – komiksų stilistika, animacija, kurios įtraukiai supažindina su vartotojų teisių, asmens duomenų apsaugos, intelektinės nuosavybės, notariato veiksmų, konstitucinės, administracinės, baudžiamosios teisės pagrindais bei kitomis gyvenime naudingomis teisinėmis žiniomis.

Žaidimo dalyviai, pirmieji įveikę 7 temas ir 4 sudėtingumo lygius, bus apdovanoti Teisingumo ministerijos įsteigtais prizais.

Pristatyta mobilioji programėlė „Žinau savo teises“

„Įstatymai gina tuos, kurie juos gerbia, bet, norint juos gerbti, reikia išmanyti. Teisinių žinių trūkumas pasireiškia netgi valstybės institucijose – per 3 metus iš 40 Konstitucinio Teismo nutarimų 36 konstatuojami prieštaravimai Konstitucijai. Tai rodo, kad teisinių žinių suteikimą reikia pradėti nuo visuomenės. Visiems linkiu domėtis, gilinti savo žinias. Nesvarbu, ar gausite jūs prizus, ar negausite, bet vienas nematerialus prizas tikrai bus – pačios žinios, kurios jus ves per gyvenimą ir išmokys būti aktyviais pilietinės visuomenės nariais“, - sakė Konstitucinio Teismo pirmininkas.

Varėnos rajonas – pirmasis, bet ne vienintelis, kuriame įrengti „Žinau savo teises“ stendai-planšetės. Netrukus jie atsiras Širvintose ir Visagine, o paskui keliaus į kitas Lietuvos savivaldybes.

Šią aplikaciją galima nemokamai atsisiųsti iš internetinių parduotuvių

 „Google Play Store“ ir „App Store“.

Naudokitės šia nuoroda: https://play.google.com/store/apps/details?id=lt.lexita.zinausavoteises

 iOS operacinę sistemą palaikantiems išmaniesiems telefonams bei planšetiniams kompiuteriams.

Naudokitės šia nuoroda: https://play.google.com/store/apps/details?id=lt.lexita.zinausavoteises

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)