„Mums svarbu, kad technologijos kurtų vertę, o su jomis gyvenimas būtų dar įdomesnis. Todėl mūsų mendrovė jau ne vienerius metus prisideda prie įvairių skaitmeninės įtraukties programų: siekiame įkvėpti moteris pradėti karjerą IT sektoriuje, senjorus – susidraugauti su technologijomis, vaikus ir tėvus – atvirai bendrauti apie laiką internete. Lietuvoje apsistojusiems migrantams technologijos taip pat yra itin svarbios ir reikalingos, todėl bendradarbiaudami su „Caritas“ pasidalinsime savo patirtimi, žiniomis bei patarimais, kurie šiems žmonėms atvers daugiau galimybių įsilieti į visuomenę“, – sako Aurimas Karnejevas, „Telia“ įrangos vadovas.

„Nuoširdžiai džiaugiamės padovanotomis planšetėmis ir ausinėmis, kurias panaudosime prieglobstį gavusių suaugusių ir jų vaikų skaitmeninio raštingumo įgūdžių kėlimui. Suaugusius mokysime naudotis elektronine bankininkyste, užsiregistruoti pas gydytoją, sumokėti komunalinius mokesčius, o mažiesiems išmanieji įrenginiai padės mokytis ir ruošti namų darbus, įgyvendinti kūrybinius sumanymus. Skaitmeninis raštingumas atveria naujas galimybes“, – sako „Caritas“ užsieniečių integracijos programos atstovė Renata Maciunskaitė-Zujienė.

Nevyriausybinė organizacija gautą įrangą jau įdarbino, o pirmieji specialistų skaitmeninio švietimo mokymai organizacijoje numatomi sausio mėnesį. Jų skaičius ir intensyvumas priklausys nuo prieglobstį gavusių žmonių poreikių.

„Caritas“ Lietuvoje padeda užtikrinti sėkmingą prieglobsčio gavėjų ir migrantų integraciją, teikdama paslaugas atvykėliams, šviesdama visuomenę bei atstovaudama užsieniečių interesams sprendimų priėmime. Organizacija turi du pagrindinius bendruomeninius centrus Vilniuje ir Pabradėje.

„Kultūrų namai“ Vilniuje skirti padėti užsieniečiams įsikurti Lietuvoje ir užmegzti socialinius ryšius su vietos bendruomenėmis. Čia užsieniečiams teikiamos socialinės, teisinės, užimtumo ir psichologinės konsultacijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją