Kinų programinės įrangos gamintojas „Gree Electric Appliances“ neseniai užpildė patento prašymą „girto naudotojo“ režimui. Ši technologija turėtų neleisti neblaiviam naudotojui naudotis kai kuriomis išmaniojo telefono programėlėmis. Bent jau teoriškai tai turėtų sumažinti gėdingų skambučių ir žinučių tikimybę.

Aišku, jau yra programėlių, kurios žada panašų poveikį. Tačiau „Gree Electric Appliances“ sprendimas yra kitoks. Tai nėra šiaip programėlė – tai yra atskiras išmaniojo telefono režimas. Kaip jūsų telefonas turi skrydžio režimą, taip galėtų turėti ir girto naudotojo apribojimus.

Naudotojas pats pasirinktų, kurių programėlių raktų neblaiviam sau nepatikėtų. Prieš pradėdamas vartoti alkoholį naudotojas turėtų įjungti režimą ir kai kurios telefono funkcijos jam taptų nepasiekiamos. Norint išjungti girto naudotojo režimą tektų įveikti blaivumo testą, kuris, kaip teigia „Gree Electric Appliances“ inžinieriai, apsvaigusiam žmogui būtų tiesiog per daug sudėtingas.

Jei ši programinė įranga kada nors tikrai žengs į rinką, žmonės išvengs daugybės gėdingų atsiprašymų. Jokių neblaivių pranešimų socialiniuose tinkluose, skambučių buvusioms merginoms, kvailų pirkinių ar elektroninių laiškų viršininkui. Galbūt visa tai skamba juokingai, bet tikrai nesunkiai rastume žmonių, kurių neblaivios klaidos sugriovė jų karjeras ar santykius.

Bet girto naudotojo režimas galės ir daugiau. Kai kurias telefono funkcijas jis padės pasiekti lengviau. Galima įsivaizduoti, kad įvairios pavežėjimo programėlės būtų pažymėtos kaip prioritetas. Na, bent jau tada, kai barai vėl bus atviri.