Pastaraisiais metais „Internet Explorer“ populiarumas buvo smarkiai nusmukęs, nes dauguma vartotojų perėjo prie tokių naršyklių kaip „Google“ plėtojamas „Chrome“ arba „Apple“ programa „Safari“.

„Skelbiame, kad „Internet Explorer“ ateitis [operacinėje sistemoje] „Windows 10“ yra „Microsoft Edge“, – sakoma trečiadienį paskelbtame „Microsoft“ tinklaraščio įraše, turint omenyje kitą bendrovės naršyklę.

„Microsoft Edge“ ne vien spartesnė, saugesnė ir modernesnė naršyklė negu „Internet Explorer“, bet ir pajėgi išspręsti esminę problemą – dėl suderinamumo su senesniais, nebeatnaujinamais tinklalapiais ir programėlėmis“, – pabrėžė bendrovė.

Ketvirtadienį per „Twitter“ pasipylė daug žinučių, pašiepiančių „Internet Explorer“.

„Ilsėkis ramybėje, „Internet Explorer“ – niekada ja nesinaudojau, bet jai mirus nebegalime iš jos juoktis“, – rašė vartotojas „Arcader UwU“.

„Vis dar šiltai prisimenu, kaip pasisiųsdavau „Chrome“ į kiekvieną naują „Windows“ sistemą“, – įspūdžiais dalijosi tviterio vartotojas Hrishikeshas Pardeshi (Hrišikešas Pardešis).

„Ši naršyklė mūsų dienomis gali atrodyti sena ir pasenusi, bet anais laikais ji buvo reikalinga kiekvienam. Ilsėkis ramybėje, „Internet Explorer“, 1995–2022“, – parašė vartotojas „TheCool_ColdMan“.

„Microsoft“ nurodė, kad nuo 2022 metų birželio 15 dienos bendrovė „Internet Explorer“ nebenaudos ir nebeplėtos.

Vis dėlto prie „Internet Explorer“ pritaikyti tinklalapiai ir programėlės mažiausiai iki 2029 metų liks prieinami naudojantis „Edge“, nes daugelio organizacijų tinklalapiai tebėra optimizuoti senajai naršyklei.

Šiuo metu 65 proc. naršyklių vartotojų naudojasi „Chrome“, rodo tinklalapio „Statscounter“ renkami duomenys. „Safari“, naudojama „Apple“ kompiuteriuose ir įrenginiuose, yra antra – šių metų balandį ji užėmė beveik 19 proc. rinkos.

Trečią ir ketvirtą vietas užima naršyklės „Firefox“ (3,59 proc.) ir Edge (3,39 procento).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)