Rekordiškai greitai mūsų šalį pasiekusius planšetinius kompiuterius nuo praėjusio penktadienio oficialiai galima įsigyti autorizuotuose „Apple“ produkcijos salonuose „iDeal“ Vilniuje ir Kaune bei mažmeniniuose tinkluose „Topo Centras”, „Technorama”, „Elektromarkt”. „iPad Air“ galima rinktis iš sidabro ir kosminės pilkos atspalvių, o jų kaina Lietuvoje yra nuo 1679 Lt už 16GB „Wi-Fi“ versiją, o 16GB versija su „Wi-Fi“ ir mobiliuoju internetu kainuoja nuo 2099 Lt.

Tiesa, jeigu norite įsigyti šį kompiuterį, bet dar nesuskubote to padaryti, tai ir neskubėkite: pirmoji kompiuterių siunta ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje bei Estijoje buvo išparduota per debiutinį savaitgalį, o naujos siuntos dar laukiama.

„iPad Air“ – tai jau penktoji „Apple“ planšetinių kompiuterių „iPad“ karta, pirmtakus gerokai lenkianti tiek patogumu, tiek sparta. Vos 469 gramus sverianti 7,5 mm storio planšetė 20 proc. plonesnė ir 28 proc. lengvesnė už prieš tai buvusįjį „iPad“. Tačiau mažesnėms proporcijoms pasiekti visai neprireikė kompromisų dėl planšetės našumo – ji dar spartesnė.

„iPad Air“ naudojamas 64 bitų dviejų branduolių A7 procesorius savo sparta prilygsta stacionarių kompiuterių procesoriams. Be to, jam gelbsti M7 koprocesorius, apdorojantis judesio duomenis iš kompaso, akcelerometro bei giroskopo, ir šitaip padedantis taupyti baterijos energiją.

Patobulinta grafika ir procesoriaus našumas leidžia gerokai greičiau paleisti programas, redaguoti nuotraukas ar žaisti žaidimus. Tačiau dėl to nenukenčia baterijos veikimo laikas – ji neįkrauta gali veikti iki 10 valandų.

9,7 colių (24,6 cm) įstrižainės „Retina“ ekranas užtikrina itin ryškų, detalų ir realistišką vaizdą, o „OpenGL ES“ 3.0 palaikymas leidžia atkurti net sudėtingiausius vaizdo efektus. Planšetė turi du mikrofonus, 5 MP raiškos “iSight” kamerą ir 1080p HD vaizdą filmuojančią video kamerą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)