"Jei anksčiau nelegalų kompiuterinių žaidimų diską buvo galima įsigyti ir už 10 litų, tai šiandien kaina pakilusi iki 20 litų. Analogiškai pabrango ir DVD filmai", - pranešime spaudai sakė Lietuvos muzikos industrijos asociacijos (LMIA), padedančios policijos pareigūnams ieškoti nelegalios produkcijos platintojų, viceprezidentas Vytas Simanavičius.

Pasak jo, piratinės produkcijos kainų augimui įtakos turi vis dažnėjantys piratinės produkcijos sulaikymai - vien per balandį konfiskuota daugiau nei 21,5 tūkst. neteisėtų audiovizualinės produkcijos kūrinių.

Per pirmąjį šių metų ketvirtį, Lietuvos policijos pareigūnai, dalyvaujant LMIA atstovams, patikrino 48 įmones ir konfiskavo apie 15 tūkst. neteisėtų piratinių kopijų.

Analogišku laikotarpiu 2004-aisiais, kai buvo aptikti keli stambūs nelegalios produkcijos platintojai, buvo patikrintos 58 įmonės ir prekyvietės, o konfiskuotų kopijų kiekis siekė 60,4 tūkstančio.

Per visus praėjusius metus Lietuvos policijos pareigūnai juodojoje rinkoje konfiskavo apie 317 tūkst. piratinių diskų, kurių teisėtų kopijų mažmeninė vertė - apie 9,4 mln. litų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją