VšĮ „Versli lietuva“ generalinis direktorius Mantas Nocius teigia, kad sąlygas tokiems renginiams diktuoja šalies startuolių ekosistema. Pradedantiesiems reikia kuo daugiau galimybių būti pastebėtiems būsimų klientų, prisistatyti rizikos kapitalo fondams, verslo angelams, praplėsti akiratį ir mentorių ratą.

„Pernai startuolių mugė Lietuvoje vyko pirmą kartą ir jau galime pasidžiaugti, kad ten prasidėjusios derybos atnešė apčiuopiamų rezultatų. Startuolis „CGTrader“, kuris kuria 3D modelių prekyvietę, neseniai paskelbė apie investiciją, gautą iš didžiausiai pasaulyje mikroprocesorių gamintojai „Intel“ priklausančios rizikos kapitalo įmonės „Intel Capital“. Tai pirmoji šio fondo investicija Lietuvoje, todėl turime tęsti gerąsias tradicijas ir startuoliams pasiūlyti tokius renginius, po kurių atsiranda naujos sėkmės istorijos“, - sako M.Nocius.

Prie „Login Startup Fair“ šiemet nusprendė prisidėti ir startuolis „Vinted“, kuris neseniai iš JAV rizikos kapitalo fondo „Insight Venture Partners“ pritraukė 20 mln. eurų investiciją – didžiausią vienu etapu gautą sumą Baltijos šalyse. Penkioms perspektyviausioms į „Login Startup Fair“ užsiregistravusioms Lietuvos startuolių komandoms „Vinted“ apmokės dalyvavimo renginyje išlaidas. Startuoliai iki kovo 10 d. registruotis gali „Login“ svetainėje.

„Trumpas pokalbis akis į akį su investuotoju startuoliui gali būti daug naudingesnis nei mėnesio trukmės susirašinėjimas elektroniniu paštu. Todėl tikimės, kad užsiregistravusios komandos paruoš namų darbus – iki balandžio vidurio tobulins produktus, išmoks pristatyti savo sumanymus, o renginį matys kaip galimybę užmegzti reikalingus ryšius ir ją išnaudos“, - pabrėžia startuolio „Vinted“ vykdantysis direktorius Mantas Mikuckas.

Kad startuoliai svečiams iš užsienio prisistatytų kuo kokybiškiau, VšĮ „Versli Lietuva“ atrinktoms komandoms prieš renginį organizuoja nemokamus mokymus, kuriuos ves specialistai iš Skandinavijos verslo akseleratorių „Startup Sauna“ bei „MTGx“, rašoma renginio organizatorių pranešime spaudai.

Pernai „Login Startup Fair“ stendus turėjo 22 komandos, 20 jų scenoje pristatinėjo savo verslo idėjas komisijai, sudarytai iš verslo angelų, investuotojų, rizikos kapitalo fondų ir žiniasklaidos atstovų. Progreso konferencijos „Login“ vadovė Ieva Dirvonskaitė džiaugiasi, kad praėjusiais metais su VšĮ „Versli Lietuva“ pradėta partnerystė įtraukiant į programą renginius startuoliams, šiemet įgauna pagreitį.

„Login“ konferencija kasmet stengiasi būti vis kitokia, į vieną vietą suburti tiek progreso lyderius, tiek įkvėpimo ieškančias ir naujovėmis besidominčias asmenybes. Akivaizdu, kad praėjusių metų naujovė – startuolių įtraukimas – pasiteisino, tad šiemet dalyvių skaičius dvigubėja, plečiasi ir geografija: į renginį registruojasi dalyviai ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Latvijos, Baltarusijos, Lenkijos, domisi startuoliai iš Ukrainos bei Estijos“, - teigia I. Dirvonskaitė.

„Login Startup Fair“ organizatoriai, VšĮ „Versli lietuva“, planuoja, kad iš viso startuolių mugėje ir verslo pristatymo konkurse dalyvaus 40 komandų iš Lietuvos ir užsienio valstybių. Dalyvavimą renginyje jau patvirtino 7 verslo akseleratorių ir 13 rizikos kapitalo fondų atstovai. Tarp jų – ankstyvieji lietuviško startuolio „YPlan“ investuotojai „Wellington Partners“ ir rankomis su „CGTrader“ sukirtę „Intel Capital“. Progreso konferencija „Login 2014“ ir startuoliams skirtas renginys „Login Startup Fair“ bei verslo idėjų pristatymo konkursas „Pitch Challenge“ balandžio 10-11 d. vyks Vilniuje, parodų ir kongresų centre „Litexpo“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)