Turgavietėse, nuomos punktuose ir kontrabandos procese konfiskuotuose diskuose rasta apie pusė milijono neteisėtų kūrinių, iš kurių 65 tūkst. DVD diskų buvo atgaminta apie 300 tūkst. neteisėtų filmų kopijų. Bendra šių kūrinių rinkos vertė teisėtomis kainomis viršija 10 mln. litų, tiek žalos būtų padaryta teisių turėtojams, jei ši produkcija būtų patekusi į rinką.

2008 m. LANVA iniciatyva buvo uždarytas rekordinis kiekis Lietuvoje veikusių nelegalias bylas talpinusių FTP ir P2P serverių: „B4net“, „Splius“, „Alfanet“, „Worldnova“, ir kt., taip pat apie 20 tokias bylas talpinusių tinklalapių; pašalinta tūkstančiai terabaitų bylų iš pasaulinių serverių, tokių kaip „RapidShare“, „MegaUpload“ ir kt.

„Kalbame ne apie šimtus, o tūkstančius filmų pavadinimų, dar daugiau muzikos albumų ir atskirų muzikos kūrinių. Problemiška net apytiksliai apskaičiuoti bendrą šių jų vertę, nes neįmanoma nustatyti, kiek kartų ir kiek vartotojų juos siuntėsi“, - sako LANVA pirmininkas Vytas Simanavičius.

Kiekviename tinklapyje ar P2P tinkle esančių vartotojų skaičius svyruoja nuo 1 iki 5 tūkst. Anot jo, skaičiuojant net ir labai „kukliai“, susidarytų dešimtys ir net šimtai milijonų litų nuostolių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)