Šiais metais pristatyti naujausi išmanieji stebina ne tik puikiomis kameromis ir moderniu dizainu, bet ir dažnai keturženklėmis kainomis. Ar tikrai brangiausias ir naujausias telefonas yra ir pats geriausias? Į šį klausimą kiekvienas gali atsakyti skirtingai.

Technologijų apžvalgininkai pateikia savo geriausiųjų sąrašą.

„Huawei P30 Pro“

Kova dėl paties pažangiausio telefono titulo darosi vis aršesnė ir taip yra todėl, kad varžovų gretas papildė „Huawei“ prekės ženklu pažymėtas „P30 Pro“ modelis.

„Pristatydama „P30 Pro“ bendrovė „Huawei“ pranoko pati save“, – teigiama leidinyje T3.

Įrenginiui pritaikyta keturių kamerų sistema paverčia išmanųjį telefoną išskirtiniu filmuoti ir fotografuoti tinkamu įrenginiu. Tiesiog būtina paminėti optinio priartinimo 5 kartus funkciją. Ją suaktyvinus, pavyksta užfiksuoti net tas detales, kurių atvaizduose paprastai nesimato.

„P30 Pro“ veikia optinio ir skaitmeninio vaizdo stabilizavimo funkcija, todėl tiek nuotraukos, tiek vaizdo įrašai išeina ryškūs, nesusilieja. Ypatingo pranašumo sistemai teikia dirbtinio intelekto funkcija. Kai vaizdai fiksuojami nakties režimu, dirbtinis intelektas priverčia kameros užraktą kiek ilgiau išlikti atvirą ir „įsileisti“ daugiau šviesos, todėl kuriami atvaizdai nesusilieja.

„P30 Pro“ ekrano (6,47 colio, OLED technologijos) viršuje įterpta juoda sritis („notch“), į kurią integruota priekinė kamera, yra gerokai mažesnė nei ant pernykščio „P20 Pro“ ekrano.

Tikrai nereikia stebėtis, jei įrenginio priekyje nematote garsiakalbio. Garsiakalbis sumontuotas po ekranu, todėl atrodo kad iš jo ir sklinda garsas.
Huawei P30 Pro

„Nepaisant nuolatinių konfliktų su JAV įstatymais ir liguisto nesugebėjimo išlaikyti paslaptyje informaciją apie būsimus modelius, šis gamintojas savo asortimentą tobulina taip operatyviai, kad kitiems telieka pavydėti“, – teigiama portale „The Verge“. Čia taip pat paminima, kad „P30 Pro“ yra tikrų tikriausia fotojėgainė, kelianti tikrą galvos skausmą „Huawei“ konkurentams.

„iPhone XS“

Galima be galo kartoti, kad „Apple iPhone XR“ yra verčiausias pasirinkimas, nes jo kaina prasideda nuo 879 eurų, tačiau žmonės vis tiek mieliau renkasi „iPhone XS“ ir „XS Max“ (nepaisydami aukštesnės jų kainos – nuo 1 349 ir nuo 1 200 eurų atitinkamai). Taip yra todėl, kad šiedu modeliai – patys pažangiausi iš viso dabartinio „Apple“ siūlomų telefonų asortimento.

Iš pirmo žvilgsnio „iPhone XS“ gali pasirodyti niekuo nesiskiriantis nuo senesnės versijos – „iPhone X“, kadangi jiems parinktas beveik identiškas dizainas. Vis dėlto ne viskas yra taip, kaip atrodo – tikrosios ir esminės inovacijos glūdi įrenginio viduje.

Pradėkime kad ir nuo naujo „A12 Bionic“ procesoriaus – paties sparčiausio ir efektyviausio rinkoje, anot ekspertų iš „Expert Reviews“, nepriekaištingai susidorojančio ir su įprastomis užduotimis, ir su žaidimų seansais.
iPhone Xs

Patobulinta ir dviejų objektyvų kamera. Dabar ryškumo gylį pavyksta pakoreguoti ir tada, kai vaizdas jau užfiksuotas. Taip pat labai nesunku, sufokusavus objektą, sulieti nuotraukos foną. Nors dviejų kamerų sistema buvo pritaikyta ne vienam ankstesniam įrenginiui, naujajame „iPhone“ ji veikia tiesiog idealiai.

„Samsung Galaxy S10“

„Samsung“ S10 serijoje – toli gražu ne vienas išmanusis telefonas, įskaitant patrauklia kaina viliojantį S10e, turėjusį tapti „iPhone XR“ konkurentu, ir ypač efektyvų S10 5G.

Visgi šiemet labiausiai pasiteisinti turėtų tiesiog S10 – visą pluoštą pažangiausių technologijų siūlantis ir konkurencinga kaina (nuo 900 eurų) masinantis modelis.

S10 išsiskiria nauju „Samsung“ pristatytu „AMOLED Infinity-O“ ekranu, dengiančiu beveik visą priekinę telefono pusę. Į jį įsiterpusi tik visiškai nedidelė priekinei kamerai skirta sritis.
Samsung Galaxy S10+

Baziniuose modeliuose yra 8 GB laisvosios prieigos atminties (RAM) ir 128 GB talpos saugykla, tačiau įdiegus mokamą naujinį pastarąją pavyks padidinti iki 512 GB. Verta paminėti ir „microSD“ kortelei skirtą lizdą, nes „microSD“ – tai dar 512 GB.

„Google Pixel 3“

„Apple iPhone XS“ ir „Samsung Galaxy S10“ sudaro gana rimtą konkurenciją „Pixel 3“, bet dėl dirbtinio intelekto galimybėmis papildytos kameros naujausio „Google“ pristatyto telefono pozicijos yra kaip reta tvirtos.

Pernai spalį pristatytas „Pixel 3“ yra gerokai pažangesnis už savo pirmtaką. Kurdami šį modelį „Google“ inžinieriai nutarė atsisakyti nieko nebestebinančio, tačiau „Pixel 2“ dar pritaikyto LCD ekrano. Jis šįkart pakeistas 5,5 colio OLED ekranu, kurio raiška – 2 220x1 080 pikselių. Skirtumą pajusite iš karto: naujas ekranas neabejotinai sužavės ryškiomis spalvomis ir juodų sričių sodrumu.

Apvertę telefoną išvysite tik vieną kamerą. Turint omeny dviejų ar net trijų objektyvų derinius, sėkmingai diegiamas konkurentų gaminiuose, toks sprendimas galėtų nustebinti. Tačiau šiukštu neapsigaukite ir paprasčiausiai nepamirškite „Google“ sukurtos dirbtinio intelekto sistemos, leidžiančios gerokai patobulinti fiksuojamus kadrus.
Google Pixel 3

„Google Pixel 3“ galimybės – išties labai plačios, be to, tai daug kompaktiškesnis sprendimas, palyginti su daugeliu flagmanais tituluojamų telefonų“, – rašoma portale „TechRadar“.

„OnePlus 6T“

Leidinio „Business Insider“ technologijų apžvalgininkas Antonio Villas-Boas kaip geriausią šiuo metu rinkoje esantį telefoną įvardija „OnePlus 6T“.

Pasak apžvalgininko, šis išmanusis, kitaip nei kiti į šį sąrašą įtraukti telefonai, nesiūlo belaidžio įkrovimo galimybės, neatitinka atsparumo vandeniui standartų, neturi atskirų priartinančio ir ypač plataus apžvalgos kampo objektyvų, o jo ekranas – taip pat ne pats pažangiausias. Vis dėlto šis įrenginys išsiskiria puikia išvaizda ir nepriekaištingu veikimu. Juo ypač patogu fotografuoti, o „Android“ ir įvairios programėlės veikia be menkiausių sutrikimų. Neteks ilgai laukti, kol jį įkrausite, o įkrovę galėsite labai ilgai naudoti. Svarbu ir tai, kad bazinė jo kaina – apie 500 eurų, o juk aukščiau suminėtų modelių be 650 eurų neįsigysite.

OnePlus 6T

Tikrai gali būti, kad naudodami „OnePlus 6T“ nepasigesite nė vienos kituose, brangesniuose telefonuose veikiančios funkcijos, todėl, atsižvelgdami į kainos, kokybės ir išvaizdos santykį, A. Villas-Boas siūlo drąsiai rinktis kaip optimaliausią variantą.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (224)