Tai, žinoma, buvo nesąmonė, paremta išsigalvojimu, kad Ukraina kris per 3 dienas ar savaitę. Karai pavasarį nesustoja. Tačiau pagalbos iš dangaus Ukraina visgi sulaukia, skelbia UNIAN.

Rusų technikos kolona Ukrainoje turi laikytis tik asfaltuotų kelių, nes kiti keliai pavojingi.

Rusijai atsitraukiant iš Šiaurės Ukrainos ir didžiulėmis kolonomis traukiant į rytus, akivaizdu, kad karinės technikos judėjimą lėtina tai, kad jai reikia likti ant asfaltuotų kelių.

Taip formuojasi labai tankios kolonos, kurias gali atakuoti Ukrainos dronai ir artilerija. Be to, Rusijos atsargų sunkvežimiai ir karinės mašinos tampa priklausomomis nuo infrastruktūros, nes nusukimas nuo kelio gali reikšti įklimpimą. Tai nulėmė ilgi pavasariniai lietūs.

Rusų technikos kolona Ukrainoje turi laikytis tik asfaltuotų kelių, nes kiti keliai pavojingi.

Sergejus Gaidajus, Luhansko regiono karinės administracijos vadovas, teigia, kad prieš keletą dienų rusai link fronto linijos ėmė gabenti sunkiąją karinę techniką, bet juos sustabdė lietus. Tiksliau, klampiais purvynais virstanti dirva. Lietus tęsis ir toliau, ir S. Gaidajus yra įsitikinęs, kad Luhanske tai bus naudinga Ukrainai.

Dangus nepadeda ir jūroje

Bet orai ukrainiečiams padeda ne tik sausumoje. Net jei Rusijos pajėgos ir svajotų apie išsilaipinimą Odesoje, dabar tai būtų neįmanoma dėl audringų orų Juodojoje jūroje, kurie, greičiausiai prastės. Žinoma, raketinių atakų grėsmė nuo to nemažėja.

Vėlų trečiadienio vakarą ukrainiečių informacinis portalas UNIAN pranešė, kad į Rusijos Juodosios jūros laivyno kreiserį „Maskva“ pataikė dvi Ukrainos raketos „Neptun“. Smarkiai pažeistas laivas užsidegė. Pirmasis šią žinią per „Facebook“ paskelbė žurnalistas Seržas Marko, o vėliau ją patvirtino Odesos srities administracija. „Dviem raketomis „Neptun“ ką tik smogta kreiseriui „Moska“. Stovi, dega. Na, o jūroje – audra“, – sakoma S. Marko žinutėje.

Rusijos jūrų laivyno kreiseris Maskva. George Chernilevsky/Wikipedia nuotr.

Odesos srities administracijos vadovas Maksimas Marčenko patvirtino, kad raketos labai smarkiai pažeidė rusų kreiserį. „Juodajai jūrai saugoti naudojamos raketos „Neptun“ Rusijos laivui padarė labai rimtų pažeidimų. Šlovė Ukrainai!“ – rašė jis. Šiame laive – 510 įgulos narių. „Maskva“ – tai tas pats raketinis kreiseris, kurį ukrainiečių pasieniečiai Gyvačių saloje pasiuntė vasario pabaigoje.

Remiantis windy.com duomenimis, Juodojoje jūroje šiuo metu kyla 2-6 metrų bangos.