1. Atidarykite „Chrome“, į adresų juostą nukopijuokite tekstą chrome: // settings / cleanup ir paspauskite „Enter“.

2. Palaukite patikrinimo pabaigos – tai gali užtrukti keletą minučių.

3. Ištrinkite visus rastus elementus.

Atminkite, kad įrankis ieško tik kenksmingų plėtinių ir procesų, kurie gali trukdyti naršyklei. Todėl neturėtumėte to vertinti kaip visaverčio antivirusinės pakaitalo.

Kokiais atvejais verta atlikti patikrinimą?

Nepavyksta ištrinti plėtinio

Atsisiuntėte papildinį, bet jis neveikia, kaip tikėjotės, ir jo nepavyksta ištrinti? Labai tikėtina, kad šį papildinį sukūrė piktavaliai. Naudokitės įdiegtu įrankiu ir kitą kartą atidžiai perskaitykite atsiliepimus internetinėje parduotuvėje.

Pagrindinis puslapis pasikeitė savaime

Jei pagrindiniame naršyklės puslapyje automatiškai pradėjo veikti bet kokia nepažįstama svetainė, tai taip pat yra išorinių trukdžių ženklas.

Daugelis susiduria su tuo, kad vietoje standartinės „Google“ paieškos, pagrindiniame puslapyje randa „MySearch“. Jei bandysite ieškoti informacijos per šią paiešką, tikrai susidursite su kokia nors įtartina programa.

Visada patikrinkite visus punktus, kai diegiate naujas programas. Priešingu atveju kompiuteryje gali atsirasti daug visko nereikalingo ir net pavojingo.

Nuolat atsiranda reklama

Ekrane nuolat pasirodo pranešimai, kuriuose siūloma kažką pirkti ar pasiimti laimėtą milijoną? Labai tikėtina, kad jūsų naršyklė užkrėsta. Ypač jei reklama pasirodo net patikimose svetainėse.

Kad ateityje tokie pranešimai nebūtų rodomi, siųskite programas ir plėtinius tik iš saugių šaltinių.

„Chrome“ veikia labai lėtai

Jei naršyklės darbas pastebimai sulėtėjo, tai tikėtina, kad fone vyksta kokie nors kenkėjiški procesai. Tokiu atveju taip pat turėtų padėti integruotas įrankis.

Jei patikrinote sistemą per „Chrome“, tačiau problemos išlieka, tai greičiausiai be antivirusinės jūs neišsiversite.