Mėgstantiems įvairius dalykus konstruoti savo rankomis, „TEDxVilnius“ komanda į konferenciją pakvietė svečią iš Italijos – Carlo De Michelis. Jis yra vienas iš projekto „OSVehicle“ kūrėjų ir mano, jog automobilį sudėlioti iš atskirų detalių gali kiekvienas.

Carlo de Michelis
„Tik įsivaizduokite, kaip pasaulis pasikeistų, jei automobilį galėtume įsigyti tarsi nesurinktus baldus, o po to patys jį sukonstruotume ir pritaikytume prie savo poreikių“, – sakė „TEDxVilnius“ atstovė spaudai Rūta Kruliauskaitė ir pridūrė, jog apie tai renginio dalyviams ir papasakos svečias iš Italijos.

Susirinkusieji konferencijoje taip pat turės progą išgirsti ir dar labiau, iš pirmo žvilgsnio, beprotiškos idėjos pristatymą. Apie savo viziją, kaip žmonės turėtų užkariauti vandenynus ir juose apsigyventi pasakos Koenas Olthuisas iš Nyderlandų.

Koenas Olthuisas
„Jis daugelį metų gyvena Amsterdame ir puikiai žino, ką reiškia nuolatinė kova su vandeniu. Tenykščiai gyventojai kiekvieną dieną grumiasi su jūra. Todėl K. Olthuisas žino, kad tokį mūšį galima laimėti ir mano, jog žmonės turėtų vis rimčiau svarstyti galimybę apsigyventi plūduriuojančiuose miestuose. Jo teigimu, viena svarbiausių prielaidų tai padaryti – nuolatos auganti pasaulio gyventojų populiacija“, – pasakojo R. Kruliauskaitė, viena iš „TEDxVilnius 2014“ organizatorių.

Pasak jos, šių metų renginyje bus skiriama daug dėmesio ne tik technologijų vystymosi ir jų įtakos žmogaus gyvenimui aptarimui, bet ir švietimo tobulinimo bei modernizavimo iššūkiams. Galinčių pasiūlyti, kaip su jais susidoroti, buvo ieškoma tarp tų, kurie šia tema galėtų kalbėti remdamiesi savo patirtimi.

Vienas tokių – švedas Carlas Bärstadas, kuris inicijavo projektą „Kids Hack Day“. Jo tikslas – kurti įtraukiančią ir lengvai prieinamą „klasę“, kurioje vaikai mokytųsi vedami smalsumo, o problemas spręstų mąstydami kūrybiškai.

„Juk šiais laikais ypač daug diskutuojama, apie spartų informacinių technologijų vystymąsi ir švietimo sistemos atsilikimą nuo jų. Šio atotrūkio mažinimu bei mokymo proceso patrauklumo didinimu ir užsiima C. Bärstadas“, – apie vieną iš konferencijos pranešėjų pasakojo Rūta Kruliauskaitė.

Anot jos, netrukus bus paskelbta ir daugiau artėjančios konferencijos pranešėjų. O kol kas „TEDxVilnius“ atstovė kviečia skubėti užsiregistruoti į renginį, nes vietų liko jau labai nedaug.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)